Нови правила за творческия турнир

Вече четири месеца в блога и в страницата "Хари Потър - новини, коментари, теории" провеждаме творчески турнир с произведения по "Хари Потър". Скоро предстои да започне същинската част в третия ни турнир и решихме да променим начина, по който се гласува.

Ново гласуване

Промяната засяга само гласуването на читателите, което има сравнително малко значение за крайната оценка на произведенията - само 1/4. Досега гласуването ставаше чрез анонимна анкета в блога, но от третия турнир вече ще бъде публично във Facebook.

За да гласувате, трябва да подадете заявка за членство в групата "Хари Потър - творчески турнир", където ще бъде добавена анкетата, след като всички произведения бъдат публикувани. Без значение колко са произведенията, гласуването ще продължи само една седмица.

Нови правила за гласуването:

- Вече можете да гласувате за повече от едно произведение
- Авторите имат прави също да гласуват в анкетата, включително за собствените си произведения. Това беше валидно и до сега, защото нямаше как да контролираме кой за кого гласува. Авторите могат да гласуват за себе си само в анкетата на читателите!

Защо се налага промяната и какво очакваме

Решихме да направим тази промяна, защото предишният турнир беше белязан от много злоба и негативни емоции. Надяваме се, че когато коментарите и гласуването не са анонимни, критиката ще е градивна и няма да има повече обидени хора.

Главната цел на тази промяна (за която осъзнаваме, че е сериозна и може да убие турнира) е да изградим общество около идеята и да създадем условия за по-стойностно общуване между авторите и читателите.

Разбира се авторите, които желаят да останат анонимни, могат да го направят, като просто посочат друго име или псевдоним, което да се показва в публикацията с разказа им. Дори победителите не са длъжни да разкриват самоличността си, ако не желаят.

Ако идеята за турнира ви харесва и желаете да продължите да го следите и да гласувате за любимите си произведения, последвайте връзката и се присъединете към групата Хари Потър - творчески турнир.

Коментари

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Хоркрукс ли е Хари Потър

Имаше ли шанс Белатрикс Лестранж срещу Моли Уизли

Разбра ли светът истината за Сивиръс Снейп

Защо Снейп трябваше да убие Дъмбълдор

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Коя е Хелън Маккори от филмите за Хари Потър

Селестина Уорбек - най-известната певица в света на магьосниците

Какво знаем за Тина Голдстайн от Фантастични животни

Злоупотреба с мъгълски вещи - какво да не омагьосвате