Хари Потър творчески турнир №1: Разказ 4

Разказ 4


От Dendo the Alien

1996 година. Дъждовен ден. Има Куидич мач. Финала за купата. Слидерин срещу Грифиндор. Хари срещу Драко. Играта започва. Търсачите гонят, красивия Златен Снич. Летят Блъджъри. В обрачите влизат Куофълите на двата отбора. Времето става все по-мрачно. Хари лети бързо и до него Малфой. Грегъри Гоил хвърля един блъджър по Потър, но Хари го избягва и продължава да гони Златното топче. Много Куофъли се изтрелват към Рон Уизли, иммено пазача на Грифиндор, но ето, че една от ярко червените топки влиза в средния обръч и това са 10 точки за Слидерин! Хари и Малфой не успяват да хванат снича, защото биват постоянно блъскани от Блъджърите на двата отбора. Хари е много сериозно ударен от един блъджър и пада много ниско до земята, но се осъзнава и се вдига пак на високо с неговата метла. Драко има доста преднина пред Потър. Изведнъж се виждат черни летящи фигури. Диментори. Те атакуват играчите на Грифиндор, но по някаква причина не правят нищо на момчетата със зелено-черни екипи. Всички хора избягаха. Останаха само учителите от Хогуортс и играчите. Летяха викове на заклинания.
Експекто Патронум викаха всички и насочваха пръчките си към черните фигури. Но какво се случваше? Дименторите атакуваха само играчите на Грифиндор. Все едно бяха накарани това да стане. Чуваше се Експекто Патронум от всякъде. Летяха сякакви животни, но дименторите бяха страшно много. Хърмаяни, която се беше скрила зад един стълб бързо търсеше как се побеждават толкова много диемнтори. За жалост нищо не намери в книгата, която носеше в момента и се включи в битката, която не се развиваше добре за учителите и учениците. Макгонагалл караше учениците да се си тръгнат и да се скрият, но те отказваха. Дименторите сякаш ставаха повече и повече, но в един момент. Зелена светкавица се видя да излита, само че от долу на горе.
Дименторите изведнъж спряха на едно място. Разпръснаха се и се видя от къде е дошла зелената светкавица. Белатрикс Лестранж и други смъртожадни. Изведнъж всички подчинени на Волдемир казаха в хор: ИНСЕНДИО. Огън полетя от техните пръчки и опожари целият стадион за Куидич. Няколко смъртожадни извикват Дифиндо и знамената на Грифиндор се разкъсват. Белатрикс се доближава, и всички от Хогуартс насочват пръчките си към нея, но не само те насочват техните пръчки. Смъртожадните готови да ги убият с две думи насочват пръчките си към тях. Белатрикс започва да говори.
- Хахаха, спокойно. Да не би най-великите магьосници да се стреснаха от една жена като мен? Хахаха. Идвам само да кажа, че ако не дадете служебна победа на Слидерин ще трябва да се простите с жалките си животи и със училището, което знаем, че обичате толкова много...
- Но това не е честно- Обади се Рон.
- А, Уизли теб кой те е сложил да играеш Куидич. Та ти и връзките не мойеш да си вържеш, предай на майка ти да се погрижи за миризмата ти. Миришеш на пор- Доста грубо се изрази Белатрикс.
- Аааааа ще те убия и без пръчка- Рон се затича към нея но тя изрече заклинание.
- Инкарцерус!- и Рон се оказа завързан с дебели въжета. Тя стягаше въжетата все повече и повече.
- Спри веднага!- извика Хари- Експелиармус!- Но магията му не уцели Злата магьосничка, защото някой друг от смъртожадните отблъсна магията му. Тя в този момент пусна Рон и всички започнаха да стрелят заклинания. Сектом Семпра, Експелиармус, Конюктивитис.
Смъртожданите само отблъскваха заклинанията, но не атакуваха. Събраха се и изчезнаха. Един от обръчите падна. Дименотирте си тръгваха. Имаше само едно интересно нещо останало върху терена. С букви от огън се четеше ,,Дименторите са наши“ Когато всички се прибраха в училището до тях достигна ужасна вест. Всички затворници са избягали от Азкабан. Това беше ходът на Черния Лорд. Той сега е една крачка пред тях. Всички пазачи от Азкабан били отвлечени. Целият затвор изгорял. Всички учители от Хогуартс започнаха да правят заклинание за огоромен щит около училището. Голямо притеснение беше обзело всички в Хогуартс. Учителите взимаха предпазни мерки, а пък Смъртожадните настаняваха пазачите на Азкабан в килии, като убиха един случаен от тях. Чу се един страшен глас, който каза:
- Всеки ден ще убиваме по един, докато Потър не дойде да се бие с мен. Тогава ще ги пуснем- Това бяха думите на Волдемор.
- Добре, но как ще разберат за това?
- Вече съм се погрижил за това- Обяви Волдемор, бавно и зловещо.
В Хогуартс в щита се забиха мъртво черни Сови, всяка държеше плик списмо. Свалиха щитовете за малко. Всички взеха писмата, на които пишеше едно и също: ДОВЕДЕТЕ МИ ПОТЪР, ИНАЧЕ ВСИЧКИ ПАЗАЧИ УМИРАТ. ВСЕКИ ДЕН ЕДИН ОТ ТЯХ УМИРА.
Всички се спогледаха. От един Куидичен мач се случи нещо огромно. В лошят смисъл на огромно...

Коментари

  1. Изобщо не ми хареса. Пълно е с правописни грешки - дори Хогуортс не е написано вярно. Дори не го прочетох цялото, защото идеята ми се стори твърде глупава. Смъртожадни ще идват в Хогуортс и ще рискуват да бъдат заловени и хвърлени в Азкабан, само за да може Слидерин да спечелят някакъв си Куидичен мач? Смъртожадните са лоши, но не и глупави. А да не говорим, че при такава ситуация учениците ще бъдат прибрани на сигурно място в замъка и няма да се борят срещу множеството диментори.

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля,че авторът е малко дете и за това смятам,че се е справило чудесно!

    ОтговорИзтриване
  3. Куидича ми е болна тема, играл съм 8 години през 4 от тях съм бил капитан, отделно съм организирал и състезания на живо. като видях куидичен разказ много се зарадвах и много ми се искаше да да ми хареса.
    Започва като ремарки на сценарии, е макар да не им е приятно все пак прокълнатото дето е написано точно така. Тъй че е поносимо.
    То май друго добро не мога да кажа за този разказ. Аторът му няма идея от куидич, брой на топките в играта, достъпа на същества и други магове до територията на училището, механиката на заклинанията, правописът и идеята като цяло. По горе са го коментирила че нападение от диментори и смъртожандни за печелене на ученически меч е лекинко абсурдна.
    Ако авторът е дете под 4-ти клас - похвално за усиията, но има още много да се желае, включително синхроницирането на времена ли лица.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)