Виктория - победителка в творческия турнир

Победителката от втория творчески турнир, позната ни като Шербетово лимонче, е готова с условието за следващия, но преди да го научим, нека да се запознаем с нея. Някои от отговорите разкриват части от условието, какво е то ще разберете утре.


Трудно ли ти се видя условието на турнира?
Условието не ме затрудни. Гледах да не завъртам изцяло историята си около задължителните елементи, а да ги вмъквам тук и там, където ми се стори удачно. 

Как реши да разкажеш точно тази история?
Не знаех за какво ще пиша, докато не седнах и не го написах. Всъщност там ми беше и грешката - златното правило при писането е винаги да отделяш едно прилично време за редактиране, а аз твърде импулсивно написах всичко и го изпратих без никакви редакции. След това се бих по главата заради изпуснатите грешки и липсата на абзаци. Текстът ми беше по-добре подреден, но при бързината забравих да проверя дали разстоянието между всеки абзац ще се запази - е, не се. Но ще спра дотук, защото звуча сякаш се оправдавам, а това е под достойнството на един слидеринец. 

За турнира ли измисли героя Марс Столърънс или имаше идеята за него от преди това?
Горкият Марс, не само бе унищожен в края, ами и в началото беше МарК. Когато се ориентирах накъде върви разказът ми, го прекръстих на Марс. Измислянето му беше също толкова импулсивно, не съм го обмисляла. 

Ще участваш ли в някой от следващите турнири?
Иска ми се да участвам в собствения си турнир,защото какво по-хубаво от Хари Потър и Doctor Who/ Шерлок Холмс в една вселена? Но след като това е невъзможно, предполагам ще се запиша за следващия. 

Мислиш ли, че твоето условие ще затрудни авторите?
Не мисля че условието ми ще ги затрудни, по-скоро си мисля, че не на всеки ще се хареса. Има някои фенове, които не признават други книги освен ’’Хари Потър’’, други пък не биха искали да смесват нещата. В крайна сметка се надявам да се получат едни добри творби и да не бъдем отново свидетели на кофти коментари, лишени от градивна критика.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"