Творчески турнир №5: Произведение 1

Произведение 1

от Луна Лъвгуд

(От мъгълофобите: Всички разкази се публикуват без редакция! Организаторите на турнира смятат, че това е задължение на авторите.)

Скъпо дневниче,
Провалих се. Днес Хари стана гадже с Джини. Още преди коледното тържество на професор Слъгхорн пробутах на Хари цяла кутия с пияни котли натъпкани с любовен еликсир и нищо не стана. Ще напиша писмо с оплакване до "Магийки-шегобийки на братя Уизли". Вместо с мен на коледното тържество отиде с оная Луда Лъвгуд.
Днес беше последния куидичен мач за тази учебна година. Хари не игра заради някакво си тъпо наказание наложено от професор Снейп. На негово място игра Джини. Не очаквах без Хари в отбора да победим, но ние победихме. Спечелихме купата по куидич
Тъкмо вдигахме купон в общата стая и Хари се появи през дупката зад портрета на дебелата дама. Реших да го заговоря. Все пак ако го заварех в добро настроение можеше да ми провърви, но още преди да се усетя Джини му се хвърли в прегръдка и го целуна. Цялата стая притихна. Но те не обърнаха вниманиет хванати за ръце излезнаха от общата стая.
Как може Хари да се хване с нея? Защо всички хубави момчета и налитаха?

Ромилда Вейн
____________________

Споделете мнението си в коментарите под тази публикация или се присъединете към групата на турнира: Хари Потър творчески турнир във Facebook, където ще се проведе гласуването за най-добрия разказ.

Коментари

 1. Докато го започна и то свърши. Изпървом помислих че това е дневника на Луна, ама щяха да са твърде големи несътоветствията. Можеше и да е разбито на дни различните абзаци...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. А в крайна сметка от чие име е написан този текст? Предварително се извинявам,ако не съм видяла някъде,но не разбрах.

   Изтриване
 2. Извинявам се на читателите и на авторката Луна Лъвгуд, грешката е моя. Не бях копирал последния ред, в който се посочва кой е писал текста. Разказано е от гледната точка на Ромилда Вейн.

  ОтговорИзтриване
 3. Идеята ми хареса много, ама... много кратко бе.

  ОтговорИзтриване
 4. Дайте нещо за Куиръл или Снейп, (от тези произведения) защото мисля, че ще е интересно!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Не се тревожете, не е имало пожар в Хари Потър студиото

Кой е Робърт Галбрейт и какво общо има с Хари Потър

Честит ден на Хари Потър!

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

12-те най-силни жени в Хари Потър

7 причини феновете на “Хари Потър” да не пропуснат Aniventure Comic Con за нищо на света

Джоан Роулинг НЯМА да пише 4 нови книги за Хари Потър, не се подвеждайте

7 доказателства, че Хари Потър е идиот

Носът на Волдемор, или защо най-силният магьосник е толкова грозен

Баладата за Почтибезглавия Ник (превод)