Хари Потър турнир №3: Произведение 4

Произведение 4

Сънят на Хари

От Велислав Димитров
Вселена извън Хари Потър: Стар Уорс и странен фенфикшън на име „Хари Потър и прокълнатото дете”


 Хари беше сънувал всевъзможни сънища откакто беше разбрал, че е магьосник и Хогуортс беше станал негов дом.Беше преживял кошмари, от които се събуждаше със стенания, с неописумо страдание и болки в белега.Уроците от  Снейп за затваряне на мисълта не действаха  и затова момчето дори имаше сънища, изобразяващи мисълта на Черния лорд-Волдемор.Десетки пъти. Десетки пъти „Момчето което оцеля” беше се измъчвало с мисълта дали краят му няма всъщност да бъде лежейки в съседство до най-добрия му приятел-Рон, придружен със стенания и с ослепителна болка в мълниевидния му белег. Но тази нощ  Хари сънува нещо съвсем различно.
____________

    Той се озова на изключително странно място, подобно на блато. Нещо изглеждащо на зелена жаба, но по-голямо, което несвързано обяви, че се казва Йода, му говореше мъдрости и го караше да се подлага на различни тренировки, а веднъж дори се качи на гърба му. Вечер на момчето му беше обяснявано как още не е готово да се срещне с баща си и с някоя си Лея, а „жабата” споменаваше постоянно и за някаква „Сила” , и всичко това придружено с много неприятни за Хари ястия. Все пак зеленото същество беше много дружелюбно и мъдро, но абсолютно непонятно за подложеното на тренировки момче.Всичко продължаваше много дълго.Младият почти забравяше индентичността си.
      Един ден неговият странен учител му обясни, че е „готов”. Хари наистина не разбираше АБСОЛЮТНО нищо, и още чудейки се, той се озова в странно помещение, през чиито прозорци се виждаха звездите, заедно с някъкъв старец, който постоянно говореше неща от сорта на „Тъмна страна”, „последвай баща си”, а въпросният баща явно беше  асматик със странни черни дрехи. Хари не искаше да ядоса леко плашещия възрастен човек с мантия, затова отговаряше с „Да” и „Мхм”. След дълъг разпит, по времето на който си мислеше дали не е бил измагьосан от близнаците Уизли с някаква фантазираща магия, след поредното „Да”, момчето чу нещо за „Цялата Галактика”, но тогава всичко в главата му се разми.
 ____________

   Хари се събуди, в „Хралупата” , където не си спомняше да си е лягал, но не се усъмни в истинноста на събитията.Когато се погледна в огледалото, той осъзна колко е остарял-поне с 19 години. Събуди Рон.Той също изглеждаше остарял, но за сметка на това характера му се беше променил-говореше като пълен идиот, но въпреки това успя да обясни на Хари, че той в момента гостува на семейство Уизли.
Слязоха на долния етаж, където остарялото момче  видя гледка, след която мозъка му беше готов да експлодира. Очакваха го Г-жа Уизли, доста поостаряла, няколко нови рижи дечица, Джордж, който доста странно посрещна въпроса на Хари къде е Фред, Хърмаяни, очевидно почерняла доста, Джини с три деца, които наричаха Хари татко, и най-голямата изненада: Малфой, също видимо пораснал, влачещ младо копие на себе си, и жена-нявярно чистокръвна. А още по-голяма изненада беше това, че и тримата се държаха мило. Експлозията от мисли в главата на Хари, беше огромна-след закуската която се проведе той се чувстваше сякаш всички са пили  „Многоликова отвара”, която ги превръща в някакво жалко подобие на самите тях.
Връхлитаха го всякакви тревожни мисли, докато не видя един гълъб, от който изпита необясним страх. Но след това всичко се разми и Хари се събуди.Никога не бе имал такъв сън преди.
____________________

Ако искате да коментирате разказите и да гласувате в анкетата на читателите, присъединете се към групата на турнира: Хари Потър творчески турнир във Facebook.

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Из езика на архитектурата във филмовия свят на „Хари Потър“

Понеделнишко препитване: Семейство Лъвгуд

Сериал по "Хари Потър"? Не бързайте да се радвате, не бързайте да се отчайвате

Снимките на "Фантастични животни 3" спряха... отново

Вижте част от илюстрациите на предстоящото издание на "Стаята на тайните"