Хари Потър турнир №3: Произведение 4

Произведение 4

Сънят на Хари

От Велислав Димитров
Вселена извън Хари Потър: Стар Уорс и странен фенфикшън на име „Хари Потър и прокълнатото дете”


 Хари беше сънувал всевъзможни сънища откакто беше разбрал, че е магьосник и Хогуортс беше станал негов дом.Беше преживял кошмари, от които се събуждаше със стенания, с неописумо страдание и болки в белега.Уроците от  Снейп за затваряне на мисълта не действаха  и затова момчето дори имаше сънища, изобразяващи мисълта на Черния лорд-Волдемор.Десетки пъти. Десетки пъти „Момчето което оцеля” беше се измъчвало с мисълта дали краят му няма всъщност да бъде лежейки в съседство до най-добрия му приятел-Рон, придружен със стенания и с ослепителна болка в мълниевидния му белег. Но тази нощ  Хари сънува нещо съвсем различно.
____________

    Той се озова на изключително странно място, подобно на блато. Нещо изглеждащо на зелена жаба, но по-голямо, което несвързано обяви, че се казва Йода, му говореше мъдрости и го караше да се подлага на различни тренировки, а веднъж дори се качи на гърба му. Вечер на момчето му беше обяснявано как още не е готово да се срещне с баща си и с някоя си Лея, а „жабата” споменаваше постоянно и за някаква „Сила” , и всичко това придружено с много неприятни за Хари ястия. Все пак зеленото същество беше много дружелюбно и мъдро, но абсолютно непонятно за подложеното на тренировки момче.Всичко продължаваше много дълго.Младият почти забравяше индентичността си.
      Един ден неговият странен учител му обясни, че е „готов”. Хари наистина не разбираше АБСОЛЮТНО нищо, и още чудейки се, той се озова в странно помещение, през чиито прозорци се виждаха звездите, заедно с някъкъв старец, който постоянно говореше неща от сорта на „Тъмна страна”, „последвай баща си”, а въпросният баща явно беше  асматик със странни черни дрехи. Хари не искаше да ядоса леко плашещия възрастен човек с мантия, затова отговаряше с „Да” и „Мхм”. След дълъг разпит, по времето на който си мислеше дали не е бил измагьосан от близнаците Уизли с някаква фантазираща магия, след поредното „Да”, момчето чу нещо за „Цялата Галактика”, но тогава всичко в главата му се разми.
 ____________

   Хари се събуди, в „Хралупата” , където не си спомняше да си е лягал, но не се усъмни в истинноста на събитията.Когато се погледна в огледалото, той осъзна колко е остарял-поне с 19 години. Събуди Рон.Той също изглеждаше остарял, но за сметка на това характера му се беше променил-говореше като пълен идиот, но въпреки това успя да обясни на Хари, че той в момента гостува на семейство Уизли.
Слязоха на долния етаж, където остарялото момче  видя гледка, след която мозъка му беше готов да експлодира. Очакваха го Г-жа Уизли, доста поостаряла, няколко нови рижи дечица, Джордж, който доста странно посрещна въпроса на Хари къде е Фред, Хърмаяни, очевидно почерняла доста, Джини с три деца, които наричаха Хари татко, и най-голямата изненада: Малфой, също видимо пораснал, влачещ младо копие на себе си, и жена-нявярно чистокръвна. А още по-голяма изненада беше това, че и тримата се държаха мило. Експлозията от мисли в главата на Хари, беше огромна-след закуската която се проведе той се чувстваше сякаш всички са пили  „Многоликова отвара”, която ги превръща в някакво жалко подобие на самите тях.
Връхлитаха го всякакви тревожни мисли, докато не видя един гълъб, от който изпита необясним страх. Но след това всичко се разми и Хари се събуди.Никога не бе имал такъв сън преди.
____________________

Ако искате да коментирате разказите и да гласувате в анкетата на читателите, присъединете се към групата на турнира: Хари Потър творчески турнир във Facebook.

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Мистериите в Хари Потър: Любовта