Творчески турнир №5 Произведение 6

Произведение 6
Франк-Мордред Шварц и корените на омразата

от Франк-Мордред Шварц

(От мъгълофобите: Всички разкази се публикуват без редакция! Организаторите на турнира смятат, че това е задължение на авторите.)

Франк-Мордред Шварц за пръв път намрази Хари Потър още когато беше на 6 години. Бащата на Франк-Мордред Шварц изчезна в нощта, когато Волдемор опита да убие малкия Хари и макар това изчезване да нямаше нищо общо със събитията в Годрикс Холоу, Франк-Мордред Шварц не можа да се отърси от усещането, че именно Хари Потър е виновен той да няма баща.

Когато беше пети курс в Хогуортс, Франк-Мордред Шварц стана свидетел на разпределението на Хари Потър и беше безкрайно подразнен от вниманието, което всички му обръщаха. Но Франк-Мордред Шварц не беше лош човек и като всички малко се притесни, когато Хари Потър влезе в болничното крило в края на годината и остана там цели няколко дни. Франк-Мордред Шварц изпита само леко разочарование, когато момчето не умря.

Година по-късно, когато цялото училище беше застрашено от неизестен звяр, именно Хари Потър го разкри и уби чудовището. Това накара Франк-Мордред Шварц да преосмисли омразата си към него и след цели 12 години ненавист, най-сетне прости на Хари Потър.
- Не може да е толкова лош, щом успя да спаси училището - помисли си Франк-Мордред Шварц на глас.
Той реши най-накрая да се запознае с "момчето, което оцеля" и да му стисне ръката. Един ден, малко след събитията в подземията на замъка, Франк-Мордред Шварц видя Хари Потър да се задава по коридора, обграден от почитатели. Франк-Мордред Шварц си проби път през тях с лакти и колена и застана срещу дребното момче с протегната ръка... но Хари Потър само го подмина, а червенокосият му сподвижник, бодигард или любовник изръмжа на Франк-Мордред Шварц "разкарай се, приятел".
Изведнъж цялата омраза на Франк-Мордред Шварц се завърна с пълна сила, той си спомни всички ужасни неща, които му бе причинил Хари Потър: изчезването на баща му; оцеляването на Хари предишната година; това, че не пожела да стисне протегнатата ръка на Франк-Мордред Шварц.
В този момент Франк-Мордред Шварц реши да посвети цялото си съществуване на целта да убие Хари Потър.
- Ще напусна Хогуортс, за да изуча най-черните и смъртоносни магии по света, а когато се завърна, ще съм по-могъщ от всякога и ще убия Хари Потър, иначе името ми да не е Франк-Мордред Шварц - каза Франк-Мордред Шварц.

Същата вечер той се измъкна от замъка и тръгна да бяга, но откри, че не може да отвори портите на замъка, нито да ги прескочи, затова се прибра в спалното помещение. Едва седмица по-късно Франк-Мордред Шварц успя да тръгне на отмъстителното си пътешествие, защото Хагрид, при поредното си пиянско завръщане от Хогсмийд, беше оставил портите отворени.

Така започна пътешествието на Франк-Мордред Шварц.

През следващите пет години Франк-Мордред Шварц се запозна с най-жестоките, най-ефективни и най-бавни методи за убийство по света. Той посети източноевропейски магьосник, който живееше на върха на непристъпна планина и можеше да направи магия, която да убие човек на 1000 километра разстояние. Руски магьосник пък му показа как да направи така, че врагът му бавно да започне да замръзва отвътре, за да умре мъчително. В Япония посети манастир с монаси магьосници, които можеха да се превръщат 166 различни вид смъртоносни животни. В Турция се срещна със смъртоносни вещици проститутки, които можеха да докарат жертвата си, от мъжки или женски пол, до такъв екстаз, че да се разцепи на две и да умре в река от кръв, но с усмивка на лицето. В Африка разбра, че някои магьосници могат с едно махване на ръката да ти докарат най-тежките и смъртоносни болести, познати на мъгълската медицина и магьосниеските лечители. Отново се върна в Турция, отново се срещна с вещиците проститутки. В Америка срещна жена вампир, която разказваше толкова ужасни истории, че можеше само с приказки да скопи мъж за 10 минути или да го убие за 15.

Когато Франк-Мордред Шварц се върна във Великобритания, той не беше научил как да прави нито едно от тези неща, като за това обвиняваше само Хари Потър.
- Ако бях завършил Хогуортс - помисли си Франк-Мордред Шварц на глас, - щях да мога да усвоя всичко и да го приложа върху Хари Потър. Сега ще трябва да го убия по друг начин, но името ми да не е Франк-Мордред Шварц, ако позволя това да ме спре.

През петте години в изгнание, Франк-Мордред Шварц не беше следил новините, затова се изненада, че по улиците на Хогсмийд се разхождат смъртожадни.
- Какво ли става - зачуди се Франк-Мордред Шварц на глас, но бързо научи отговора.
Един от маскираните каза: - Дано скоро да хванем Хари Потър, че ми омръзна да вися тук.
- Хари Потър, разбира се - досети се Франк-Мордред Шварц. - Той  виновен за всичко.
И омразата му се увеличи, но заради присъствието на смъртожадните нямаше как да иде до Хогуортс, затова влезе в една къща и заспа.

Докто спеше, сънуваше Хари Потър, който му подаваше ръка. Франк-Мордред Шварц тъкмо щеше да отхвърли предложението му за приятелство, когато силен глас го събуди.
- Какво става - викна Франк-Мордред Шварц, но тогава рзбра думите на гласа.
- Предайте ми Хари Потър - гърмеше гласът на Волдемор.
- Хари Потър - помисли си Франк-Мордред Шварц на глас. - Той е виновен, че не мога да спя.
И омразата му се засили.

Франк-Мордред Шварц изчака да стане полунощ и тогава излезе от скривалището си. Реши, че заедно със смъртожадните ще може да се промъкне в замъка, за да убие Хари Потър, но това се оказа трудна задача, защото навсякъде пазеха диментори.
- Хари Потър - помисли си Франк-Мордред Шварц на глас. - Заради него дименторие са тук.

Вече се зазоряваше, когато Франк-Мордред Шварц стигна до замъка и там видя как Волдемор идва, следван от смъртожадните си и Хагрд, който носеше тяло.
- Хари Потър е мъртъв - каза Волдемор.
- Нееее, - помисли си Франк-Мордред Шварц на глас. - Хари Потър пак ме измами, като ме лиши от отмъщението ми.
Омразата му се увеличи и той си тръгна.

Няколко дни по-късно Франк-Мордред Шварц разбра, че Хаи Потър не е бил мъртъв, а само се е правил на такъв, за да заблуди Франк-Мордред Шварц. Омразата на Франк-Мордред Шварц се увеличи.
- Типично в стила на Хари Потър. Но не е познал, това няма да ме спре и един ден ще го убия, иначе името ми да не е Франк-Мордред Шварц - каза Франк-Мордред Шварц.

Следва продължение...
____________________

Споделете мнението си в коментарите под тази публикация или се присъединете към групата на турнира: Хари Потър творчески турнир във Facebook, където ще се проведе гласуването за най-добрия разказ.

Коментари

  1. Франк-Мордред Шварц малко ми прилича на Хайнц Дуфеншмърц, а Хари е агент П. 😂😂😂

    ОтговорИзтриване
  2. Приятно комедийно пародийно разказче. върти ми се в главата че имаше същото в един от предишните конкурси.

    ОтговорИзтриване
  3. Кой е този Франк - Мордред Шварц? И от кой дом е? Прилича ми на слидеринец или малко на Хафълпав

    ОтговорИзтриване
  4. А пък ако не използваше цялото име 41 пъти щеше да е още по добре :D :D :D На втория абзац просто го пуснах в сърча на браузъра, да го маркира и да го скипвам по лесно :D

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд