Сайтът Pottermore

През 2011 година Джоан Роулинг направи подарък на феновете на "Хари Потър", като създаде сайта Pottermore - допълнение към книгите за Хари Потър и едно дигитално сърце на магическия свят.
Днес Pottermore е официалният сайт на "Хари Потър" и "Фантастични животни".

История

Съобщението за сайта се появи във време, което очаквахме със страх - по-малко от месец преди последния филм по книгата на Роулинг. Дни преди съобщението на авторката за създаването на сайта, Роулинг публикува в своя сайт, официалният ХП сайт на WB и в още 8 фен-сайта, скрити координати, които феновете трябваше да потърсят в гугъл. На посочените координати, разпръснати из целия свят, феновете трябваше да открият 10 букви, които повечето от нас свързаха като "more Potter".
Беше обявено, че на 23 юни Роулинг ще направи съобщение, а на предварително посочения видео канал наблюдавахме как совите се събират за съобщението - колкото повече наближаваше денят, толкова повече ставаха совите и в уречения час се появи самата Джоан Роулинг, която разкри, че Потърмор ще е уникално допълнение към книгите.

Регистрацията в сайта започна от 31 юли, рожденият ден на авторката, като имаше ограничение за броя регистрирани - само 1 000 000 регистрации бяха предвидени за първоначалната версия. В продължение на една седмица Роулинг криеше из свързани сайтове "магическото перо" (препратка към магическото перо, което записва имената на всяко дете, родено от магьосници), а който успееше да го намери, трябваше да отговори на въпрос, свързан с книгите.
Нещо, което много дразнеше голяма част от потребителите беше, че човек не може сам да избира потребителското си име, а трябва да избира от няколко предложени.

Чак на 27 март 2012 регистрациите бяха отворени за всички, но тогава голяма част от магията се загуби, защото много хора започнаха да си правят нови регистрации, за да си сменят дома или просто да проверят дали тестовете ще дадат различен резултат.

Съдържание на сайта

Освен новини, свързани с изданията на "Хари Потър" и с новите филми на Джоан Роулинг, сайтът Pottermore дава уникални допълнителни текстове, писани от самата Роулинг.
Преводи на част от тези текстове може да намерите в сайта www.muggwarts.com

Старият Pottermore

Днешният Pottermore без съмнение е важен източник на информация, но част от феновете със сигурност си спомнят стария сайт, който беше едно наистина вълшебно място в интернет, предлагаше уникални интерактивни илюстрации и даваше възможност на потребителите, освен да се разпределят и да получават пръчки, както е днес, да могат да правят отвари и да се дуелират помежду си.

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Не се тревожете, не е имало пожар в Хари Потър студиото

Кой е Робърт Галбрейт и какво общо има с Хари Потър

Честит ден на Хари Потър!

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

12-те най-силни жени в Хари Потър

7 причини феновете на “Хари Потър” да не пропуснат Aniventure Comic Con за нищо на света

Джоан Роулинг НЯМА да пише 4 нови книги за Хари Потър, не се подвеждайте

7 доказателства, че Хари Потър е идиот

Носът на Волдемор, или защо най-силният магьосник е толкова грозен

Баладата за Почтибезглавия Ник (превод)