Хари Потър фен клуб

През 2010 година част от българските фенове се обединиха в желанието си да познават по-добре света на Хари Потър и да споделят магията.
Вече девет години препрочитателският клуб Daily Potter обединява най-верните фенове на Джоан Роулинг в България. Заедно прочетохме книгата 5 пъти и сме дискутирали теми от абсолютно всяка глава.
За всяко препрочитане си определяме план за препрочитане на "Хари Потър", така че всеки ден да можем да отделяме по малко време за книгата, а веднъж месечно се събираме, за да обсъдим това, което сме прочели.

Попитахме няколко от най-верните фенове какво е за тях препрочитателският клуб и защо продължават да идват на срещите след толкова много години и толкова много препрочитания. Ето какво казаха те:

Истинските фенове на Хари Потър

В Дейли Потър намерих приятели, които разбират и споделят любовта ми към Хари Потър и всичко свързано с тази вселена. Често ми се случва мъгълите да се подиграват и чудят на манията ми, но не и в Дейли Потър - тук аз съм приета и подкрепяна от едно общество на магьосници. Самата рутина - всяка първа неделя от месеца е посветена на магия и вълшебство - също много ми харесва и прави този ден специален. Чакам всяка среща с нетърпение и ми е криво и тъжно, когато ми се налага да пропускам.
Хриси Тонкс

Бягство от мъгълския свят

Идвам до София за Дейли Потър, защото е едно от малкото места, където се чувствам наистина на мястото си. Срещите ми помагат да забравя проблемите от мъгълския свят и да си представя, че живея един по-различен и интересен живот. Клубът ме е запознал с много от приятелите ми и затова винаги ще има специално място в сърцето ми. Толкова специално, че си заслужава да се разкарам до София винаги, когато имам възможност
Ели, главен вълшебник на Daily Potter - Пловдив

Поддържане на магията

В Daily Potter се срещам с интелигентни хора със същите морални ценности, възпитани от "Хари Потър" - любов, приятелство, лоялност, честност, смелост. Тук всички разбират страстта ми и така поддържаме магията жива.
Радина Рейвънклоу

Споделяне на магията с новите читатели

Откакто се запалих по магическата поредица на Роулинг, мечтая да правя нещо, с което да участвам в този вълшебен свят. Доста късно във времето открих Дейли Потър и бях искрено щастлива, че мога да получа възможност да организирам читателски срещи и други Хари Потър събития. Защото магията от тези книги не се съдържа само в заклинания и чудновати отвари, а в това, че авторката ни показа нови пътища. Пътят да пребориш мрака в себе си, пътят да обичаш, да се надяваш и да споделяш, пътят на въображението и съпреживяването – те са вътре в нас. И „Хогуортс“ отвори врати за всеки един, който даде воля на фантазията си. Това ме мотивира на първо място да организирам събития, свързани с любимите ми книги. Но ще спомена и друго – тази книга е тъй ценна за децата. Аз съм учител. Това е моя професия и мисия в живота. Затова правя събития за деца, споделям с тях книгите и им помагам да достигнат тези пътища. Радвам се, че имам тази възможност и съм благодарна на клуба за доверието, което ми гласува.
Дора, главен вълшебник на Daily Potter - Варна

Точното място за феновете

"Хари Потър" е важна част от живота ми и когато идвам на срещите на Daily Potter и участвам в дискусии с останалите фенове, се чувствам съвсем на място.
Криси

Повторно преживяване на любими моменти от Хари Потър

Всяка среща на клуба за мен е среща с магията на любовта и приятелството. Обичам да четем заедно. Отново и отново преживяваме любимите моменти от книгата, докато усещаме емоцията на другите или докато се смеем заедно. Дори когато проронваме сълза за любим герой. Обичам Дейли Потър.
Галя

Хари Потър шеги, които мъгълите не разбират

Ходя на срещите на Дейли Потър вече пет години с огромно удоволствие, защото е много яко като се събере група позитивни интелигентни хора, които обсъждат любимата си книга и я преоткриват всеки път заедно... а и другаде не вирее много специфичният хумор на феновете на Хари Потър, от който имам нужда поне веднъж в месеца.
Калина

Различните гледни точки

Дейли Потър за мен е мястото, където мога да се отпусна сред другите фенове и да дам ход на въображението си, замисляйки се върху всевъзможните "Ами ако..." въпроси, които изникват по време на дискусиите. На срещите всеки е добре дошъл и може да сподели мнението си и да чуе чуждата гледна точка и според мен това ги прави поне мъничко магически.
Фо

Споделената емоция

Неделя следобед е може би най-мързеливото време от седмицата. Чудо трябва да се случи, за да се накарам да изляза от вкъщи. И чудото се случва. По скоро магия. Магията, чрез която Дейли Потър отново и отново пресътворява магическия свят на Хари Потър. Да четеш заедно с още двайсетина фена и да споделяш емоцията, да разнищващ поредната теория или разпалено да спориш с другите за това, че именно твоята е вярната. Всеки път, на всяка среща се чувствам като Хари на кудичен мач!!!
Ел

Хари Потър дискусиите

Освен това, че се срещам с други големи фенове, за мен най-важни са дискусиите, които водим. Всеки има различен поглед върху това, което чете. Запомнили сме различни факти, а дискусиите позволяват да се обменят тези неща. Понякога дори може променят мнението ни за нещо от книгата!
Симона

Daily Potter е второ семейство

Започнах да ходя на Дейли Потър преди около 6 години. Бях запленена от страстта по магията, която витаеше в клуба и разбрах, че искам да бъда част от това. 6 години по-късно, Дейли Потър е моето второ семейство.
Боряна

Причината на Методи

Идвам, защото нямам какво друго да правя.
Методи

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Долорес Ъмбридж - 7 неща, които (може би) не знаете

5 предимства да бъдеш от дом Хафълпаф

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Защо Волдемор уби Снейп с Наджини

Понеделнишко препитване: Хронологията в "Хари Потър"

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 6

12 особености на Хари Потър семейството