Творчески турнир №6: Произведение 3

Произведение 3

от ФГ.

(От мъгълофобите: Всички разкази се публикуват без редакция! Организаторите на турнира смятат, че това е задължение на авторите.)

Сивиръс Снейп беше получил надхвърлящ очакванията на СОВАта по любимия си предмет- отвари, обаче когато отиде да си купи учебниците, учебника по Отвари го нямаше, и затова писа писмо до Хогуортс, от където му отговориха, че ще му запазят учебник в библиотеката. И така учебната година започна... Снейп имаше отвари още на първия ден и отиде да си вземе учебника, след което се върна в клас. Имаха за 2 часа да направят колкото се може по-добра отвара на Живата Смърт...бяха с Грифиндор и с любимеца на Слъгхорн - Потър, професорът гледаше Джеймс с поглед, който гласеше, че каквото и да става, Потър ще получи наградата (освен ако нечия отвара не е перфектна). Сивиръс се беше упражнявал през лятото и знаеше, че беше по-добре да изстискаш някои неща, от колкото да ги нарежеш. Той забрави, че учебникът не е негов и си записа това. Беше си измислил и прякор, след което го написа:
"Собственост на Нечистокръвния Принц..."
*

След доста дълго време, в което той продължи да си води записки, Снейп отиде до Библиотеката за друго, но библиотекарката го пита как е учебникът и момчето чак тогава се сети, че не е негов и е от библиотеката, затова реши да си признае, че го е надраскал. Тогава жената така се ядоса, че извика професор Дъмбълдор, който каза на Сивиръс, че ще трябва да плати 1 галеон 10 сикли и 5 кнута. Снейп му ги даде и продължи да се обучава и да пише в учебника.
*
И така и до ден днешен учебникът на Нечистокръвния Принц седи в Хранилището на Хогуортс, защото е много ценен.
____________________

Споделете мнението си в коментарите под тази публикация или се присъединете към групата на турнира: Хари Потър творчески турнир във Facebook, където ще се проведе гласуването за най-добрия разказ.

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Какво споделиха с феновете си актьорите от „Хари Потър“, които бяха в България

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Суеверни ли са магьосниците в "Хари Потър"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Роулинг дари още 15 милиона за изследване на множествената склероза

Ако четете „Хари Потър“ на глас, ще призовете зъл дух

Мириъм Марголис, която изигра професор Спраут и вдъхнови една люта лелка

Феновете във Варна организираха първия Тримагически турнир в България

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Джоан Роулинг не е само "Хари Потър"