Творчески турнир №6: Произведение 3

Произведение 3

от ФГ.

(От мъгълофобите: Всички разкази се публикуват без редакция! Организаторите на турнира смятат, че това е задължение на авторите.)

Сивиръс Снейп беше получил надхвърлящ очакванията на СОВАта по любимия си предмет- отвари, обаче когато отиде да си купи учебниците, учебника по Отвари го нямаше, и затова писа писмо до Хогуортс, от където му отговориха, че ще му запазят учебник в библиотеката. И така учебната година започна... Снейп имаше отвари още на първия ден и отиде да си вземе учебника, след което се върна в клас. Имаха за 2 часа да направят колкото се може по-добра отвара на Живата Смърт...бяха с Грифиндор и с любимеца на Слъгхорн - Потър, професорът гледаше Джеймс с поглед, който гласеше, че каквото и да става, Потър ще получи наградата (освен ако нечия отвара не е перфектна). Сивиръс се беше упражнявал през лятото и знаеше, че беше по-добре да изстискаш някои неща, от колкото да ги нарежеш. Той забрави, че учебникът не е негов и си записа това. Беше си измислил и прякор, след което го написа:
"Собственост на Нечистокръвния Принц..."
*

След доста дълго време, в което той продължи да си води записки, Снейп отиде до Библиотеката за друго, но библиотекарката го пита как е учебникът и момчето чак тогава се сети, че не е негов и е от библиотеката, затова реши да си признае, че го е надраскал. Тогава жената така се ядоса, че извика професор Дъмбълдор, който каза на Сивиръс, че ще трябва да плати 1 галеон 10 сикли и 5 кнута. Снейп му ги даде и продължи да се обучава и да пише в учебника.
*
И така и до ден днешен учебникът на Нечистокръвния Принц седи в Хранилището на Хогуортс, защото е много ценен.
____________________

Споделете мнението си в коментарите под тази публикация или се присъединете към групата на турнира: Хари Потър творчески турнир във Facebook, където ще се проведе гласуването за най-добрия разказ.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Професор Спраут - героинята, която понякога забравяме

Какво знаем за дименторите

4 причини никога да не ни омръзва да препрочитаме "Хари Потър"

Дейли Потър, или как веднъж решихме да препрочитаме "Хари Потър" и не спряхме 10 години

Екранизациите по "Хари Потър" - от най-лошата до най-добрата

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8

"Икабог" излиза и в България през ноември, а илюстрациите ще бъдат на български деца

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4