Защо Хърмаяни и Хари Потър не се събраха накрая

Хари Потър и Хърмаяни - Хари Потър и огненият бокал
Очевидно въпросът за връзката между Хари Потър и Хърмаяни Грейнджър вълнува доста хора - Vili Radzhova: Какво щеше да стане ,ако Хари се беше събрал с Хармаяни, тогава Рон и Джини с кого щяха да бъдат?; Mariela Dimitrova: Беше ли възможна връзката между Хари и Хърмаяни?: Kalina Dimitrova: Какво щеше да стане с Рон, ако Хари и Хърмаяни се бяха събрали??

Имаше ли вероятност Хари и Хърмаяни да се съберат

Хари Потър и Хърмаяни - Хари Потър и даровете на смъртта
Тази тема със сигурност ще предизвика дискусии, защото феновете са разделени по въпроса за най-подходящата половинка на Хърмаяни. Част от читателите на "Хари Потър" смятат, че Рон е перфектният мъж за нея, друга част мислят, че за умното момиче щеше да е много по-добре да се събере с Хари. А има и такива, които вярват, че Хърмаяни и Драко можеха да са заедно.

Аз вече съм споделял своето виждане за нещата и публикацията ми за любовта на Хърмаяни към Хари Потър дълго време беше статията в блога, която предизвикваше най-голямо несъгласие. Но дори аз не мисля, че връзката между двамата беше възможна, дори Хърмаяни да е била влюбена в Хари.

Никъде в седемте части на "Хари Потър" не виждаме дори най-малък намек Хари да изпитва към Хърмаяни нещо различно от братска любов. Всъщност, в много отношения тя му е по-близка от Рон, когото Хари смята за приятел и за чието приятелство трябва да се бори. Докато Хърмаяни приема почти за даденост, точно като член на семейството.

Какво щеше да стане, ако все пак се бяха събрали

Хари Потър и Хърмаяни - Хари Потър и даровете на смъртта
И тъй като тази статия е в отговор на цели три въпроса, нека все пак допуснем, че по някакъв начин двамата бяха решили да се съберат. Според мен резултатите щяха да са катастрофални.

В горната точка вече написах, че Хари много често не оценява Хърмаяни както трябва. От нея се очаква да бъде умната и се очаква да го следва навсякъде. Тя трябва да е там, за да рискува живота си, но дори в най-опасните ситуации трябва да бъде съобразителна и да измисли начин за бягство. Ако бяха решили да живеят заедно, това най-вероятно щеше да продължи и занапред.

Хари Потър обаче има и друг начин да влияе негативно на Хърмаяни - кара я да се съмнява в интелекта си. Понякога обичам да казвам (и с това вероятно ще си заслужа още един дълъг коментар-несъгласие от Ивана Братованова, в което няма нищо лошо, защото най-много се радвам, когато чета аргументираните разсъждения на феновете, дори да не са съгласи с мен), че единственото по-силно от интелекта на Хърмаяни е глупостта на Хари Потър. И имам предвид "спасителната мисия" в Министерството на магията, за която Хърмаяни веднага прозря, че е излишна, но Хари успя да я разубеди и това струва живота на Сириус Блек.
Семейният им живот щеше да е поредица от глупави решения на Хари, на които Хърмаяни нямаше да може да се противопостави. Това щеше да я направи нещастна, защото дори на нея щеше да ѝ писне да казва "нали ти казах".

Някои фенове се питат дали децата им щяха да носят имена като Албус, Джеймс и Лили. Според мен да, именно защото Хърмаяни губи авторитета си пред упорството на Хари. Джини в това отношение е много силна, но дори тя не е могла да предотврати имена като Албус Сивиръс (но може би се е възпротивила срещу други, като Лили Хедуиг, например).

Най-голямата вреда, която щеше да нанесе връзката на Хари и Хърмаяни, без съмнение щеше да е върху отношенията им с Рон. Не мога да си представя сценарии, в който Хари и Хърмаяни се събират, а Рон им дава благословията си, защото ние вече знаем, че един от най-големите му страхове е Хари да не му отнеме и Хърмаяни.

Единственият логичен начин Хари Потър и Хърмаяни да са заедно

Хари Потър и Хърмаяни - Хари Потър и даровете на смъртта
И в крайна сметка, ако трябва да измисля логичен начин Хари и Хърмаяни да се съберат, това би било възможно само ако Рон и Джини бяха загинали в Битката за Хогуортс. Тогава Хари и Хърмаяни можеха да приемат връзката си като някакъв вид почитане на паметта им, колкото и странно да звучи. Но дори в тази ситуация Хари щеше да е нещастен, защото вероятно щеше да загуби завинаги връзката си със семейство Уизли - единственото истинско семейство, което е имал в съзнателния си живот.

Още за любовния живот на Хари Потър:

Защо Джини Уизли е най-подходяща за Хари Потър

Защо Хари Потър и Луна Лъвгуд не се събраха

Защо връзката на Хари Потър с Чо Чан беше невъзможна

Коментари

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Мистерията около съдбата на Лавендър Браун

Защо Волдемор не беше преследван като Гриндълуолд

Имаше ли шанс Белатрикс Лестранж срещу Моли Уизли

Хоркрукс ли е Хари Потър

Защо Снейп трябваше да убие Дъмбълдор

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Още за Нют във Фантастични животни 2 (СПОЙЛЕРИ!)

Коя е Хелън Маккори от филмите за Хари Потър

Герои от Хари Потър във Фантастични животни