Защо Хърмаяни и Хари Потър не се събраха накрая

Хари Потър и Хърмаяни - Хари Потър и огненият бокал
Очевидно въпросът за връзката между Хари Потър и Хърмаяни Грейнджър вълнува доста хора - Vili Radzhova: Какво щеше да стане ,ако Хари се беше събрал с Хармаяни, тогава Рон и Джини с кого щяха да бъдат?; Mariela Dimitrova: Беше ли възможна връзката между Хари и Хърмаяни?: Kalina Dimitrova: Какво щеше да стане с Рон, ако Хари и Хърмаяни се бяха събрали??

Имаше ли вероятност Хари и Хърмаяни да се съберат

Хари Потър и Хърмаяни - Хари Потър и даровете на смъртта
Тази тема със сигурност ще предизвика дискусии, защото феновете са разделени по въпроса за най-подходящата половинка на Хърмаяни. Част от читателите на "Хари Потър" смятат, че Рон е перфектният мъж за нея, друга част мислят, че за умното момиче щеше да е много по-добре да се събере с Хари. А има и такива, които вярват, че Хърмаяни и Драко можеха да са заедно.

Аз вече съм споделял своето виждане за нещата и публикацията ми за любовта на Хърмаяни към Хари Потър дълго време беше статията в блога, която предизвикваше най-голямо несъгласие. Но дори аз не мисля, че връзката между двамата беше възможна, дори Хърмаяни да е била влюбена в Хари.

Никъде в седемте части на "Хари Потър" не виждаме дори най-малък намек Хари да изпитва към Хърмаяни нещо различно от братска любов. Всъщност, в много отношения тя му е по-близка от Рон, когото Хари смята за приятел и за чието приятелство трябва да се бори. Докато Хърмаяни приема почти за даденост, точно като член на семейството.

Какво щеше да стане, ако все пак се бяха събрали

Хари Потър и Хърмаяни - Хари Потър и даровете на смъртта
И тъй като тази статия е в отговор на цели три въпроса, нека все пак допуснем, че по някакъв начин двамата бяха решили да се съберат. Според мен резултатите щяха да са катастрофални.

В горната точка вече написах, че Хари много често не оценява Хърмаяни както трябва. От нея се очаква да бъде умната и се очаква да го следва навсякъде. Тя трябва да е там, за да рискува живота си, но дори в най-опасните ситуации трябва да бъде съобразителна и да измисли начин за бягство. Ако бяха решили да живеят заедно, това най-вероятно щеше да продължи и занапред.

Хари Потър обаче има и друг начин да влияе негативно на Хърмаяни - кара я да се съмнява в интелекта си. Понякога обичам да казвам, че единственото по-силно от интелекта на Хърмаяни е глупостта на Хари Потър. И имам предвид "спасителната мисия" в Министерството на магията, за която Хърмаяни веднага прозря, че е излишна, но Хари успя да я разубеди и това струва живота на Сириус Блек.
Семейният им живот щеше да е поредица от глупави решения на Хари, на които Хърмаяни нямаше да може да се противопостави. Това щеше да я направи нещастна, защото дори на нея щеше да ѝ писне да казва "нали ти казах".

Някои фенове се питат дали децата им щяха да носят имена като Албус, Джеймс и Лили. Според мен да, именно защото Хърмаяни губи авторитета си пред упорството на Хари. Джини в това отношение е много силна, но дори тя не е могла да предотврати имена като Албус Сивиръс (но може би се е възпротивила срещу други, като Лили Хедуиг, например).

Най-голямата вреда, която щеше да нанесе връзката на Хари и Хърмаяни, без съмнение щеше да е върху отношенията им с Рон. Не мога да си представя сценарии, в който Хари и Хърмаяни се събират, а Рон им дава благословията си, защото ние вече знаем, че един от най-големите му страхове е Хари да не му отнеме и Хърмаяни.

Единственият логичен начин Хари Потър и Хърмаяни да са заедно

Хари Потър и Хърмаяни - Хари Потър и даровете на смъртта
И в крайна сметка, ако трябва да измисля логичен начин Хари и Хърмаяни да се съберат, това би било възможно само ако Рон и Джини бяха загинали в Битката за Хогуортс. Тогава Хари и Хърмаяни можеха да приемат връзката си като някакъв вид почитане на паметта им, колкото и странно да звучи. Но дори в тази ситуация Хари щеше да е нещастен, защото вероятно щеше да загуби завинаги връзката си със семейство Уизли - единственото истинско семейство, което е имал в съзнателния си живот.

Още за любовния живот на Хари Потър:

Защо Джини Уизли е най-подходяща за Хари Потър

Защо Хари Потър и Луна Лъвгуд не се събраха

Защо връзката на Хари Потър с Чо Чан беше невъзможна

Коментари

  1. Много просто, Хари никога не е бил привилен от момиче в първите си години, чак по - късно беше привлечен от Джини. Хари знаеше още преди Рон да осъзнае, че харесва Хармаяни, че Хармаяни харесва Рон. Но това не е толкова важно колкото, че Хари имаше други главоболия на главата от това да хлътне по - някое момиче.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така мисля на и ако беше съдържаше хърмаяни също щяха да бъдат хубава двойка

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)