Защо Хари Потър и Луна Лъвгуд не се събраха накрая

Хари Потър и Луна Лъвгуд - Хари Потър и орденът на феникса
Някои фенове на Луна, сред които и аз, смятаха, че е възможно главният герой на книгата да се събере с чудатото момиче от Рейвънклоу, докато четяха петата книга. Очевидно сред тях е и Хавин Юнсал, която ми зададе следния въпрос: Какво щеше да стане, ако Луна и Хари бяха заедно?

Всъщност, макар да изглежда, че между двамата се появява нещо, връзка между Хари Потър и Луна Лъвгуд щеше да е разочароваща и неприятна за двамата. Те са много различни характери - Луна е отворена за неизвестното и любопитна, Хари не проявява интерес и ентусиазъм към нищо, което не застрашава неговия живот или този на приятелите му.
Хари Потър и Луна Лъвгуд - Хари Потър и орденът на феникса
Ако по някаква причина двамата се бяха събрали, Хари Потър щеше да се умори от приказки за наргъли и нагънатороги шнорхелоподобни квакльовци, както и от това, че Луна няма ни най-малък интерес към куидича.
От своя страна, Луна нямаше да се умори от Хари и щеше да продължи да е каквато е, но съществува и минималната възможност  да се беше променила, което е възможно най-лошия развой на събитията, защото момичето е перфектно такова, каквото е в момента.

Другата причина, поради която връзката на Хари и Луна е немислима, е това, че двамата намериха перфектните спътници в живота си.
Хари Потър и Джини Уизли - Хари Потър и нечистокръвния принц
Хари се събра с Джини Уизли, която, за разлика от Луна, е изключително земна и прагматична, а и много обича куидич. Любовта на Джини към Хари преживя толкова много, че едва ли каквото и да им се случи по време на брака, ще може да ги раздели.
Хари Потър не би могъл да мечтае за по-добра половинка, защото Джини е негова помощница, приятелка и най-голяма почитателка.
Луна Лъвгуд и Ролф Скамандър - фенарт
Луна пък се омъжи за Ролф, внук на великия магизоолог Нют Скамандър. Аз съм склонен да вярвам, че той е запазил вятърничавия характер на дядо си, както и любовта му към странни и непознати животни, в които другите не вярват или мислят за опасни.
Двамата с Луна са перфектен екип, защото могат да обикалят целия свят, в търсене на блеещи асове и не биха се отчаяли, нито пък биха се разколебали във вярата си, дори никога да не ги намерят.

Обичам Луна Лъвгуд и съм щастлив, че накрая Роулинг ѝ даде човек, който да е достоен за нея!

Още по темата:

Защо Джини Уизли е най-подходящата жена за Хари Потър

За силата на Луна Лъвгуд

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп