7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Може и да сте сигурни, че знаете в кого е била или не е била влюбена Хърмаяни Грейнджър, но ето 7 неща, които може би не знаете за нея.

1. Почти Hatstall

Хърмаяни почти се оказва от тези специални хора, които затрудняват Разпределителната шапка на Хогуортс. Когато трябва да бъде разпределена, шапката много се колебае между домовете Грифиндор и Рейвънклоу.
Единствените двама истински Hatstall, които Хари познава, са Макгонъгол и Петигрю.

2. От триото само тя завършва

В Хогуортс не може да се повтарят класове, но след Битката за Хогуортс Макгонъгол прави изключение и позволява на всички, които желаят, да се върнат и да довършат изпуснатата година. Това е много важно за петокурсниците и за седмокурсниците, защото в тези години се вземат важните изпити СОВА и ТРИТОН.
Естествено от тримата приятели само Хърмаяни се връща, за да изкара учебната година и да вземе изпитите си.

3. Първа работа

След като завършва Хогуортс, Хърмаяни постъпва в Министерството на магията и е наета в отдел Контрол на магическите същества. Там продължава работата си по СеМеРеАДе и постига много за положителната промяна в отношението към низшите същества, като домашните духчета

4. Втора работа

Хърмаяни се мести в отдела за Охрана на магическия ред (най-важният отдел в министерството), където, заедно с министъра на магията Кингзли Шакълболт, премахва всички закони, които са анти-мъгълски или дават предимство на чистокръвните. 

5. Трета работа

По всяка вероятност (за мен "Прокълнатото дете" не е 100% канон) Хърмаяни ще стане министър на магията. Има логика, защото голяма част от предишните министри идват точно от отдела за Охрана на магическия ред.

6. Преводачка

Хърмаяни превежда оригиналната книга "Приказките на Барда Бийдъл" от древни руни, ползвайки книгата, която ѝ е завещал Дъмбълдор. Ако сте си я купили, може да видите на първите страници.

7. Голямо признание

Хърмаяни получава своя картичка в Шоколадовите жаби, а както знаем, поне двама големи магьосници са посочвали това като свое най-важно постижение - Албус Дъмбълдор и Кингзли Шакълболт.

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър