Герои от Хари Потър във Фантастични животни

Историята във "Фантастични животни" се развива 70 години преди тази в "Хари Потър", но все пак са в един свят, така че част от героите съвпадат. Докъде ще стигнат тези съвпадения се чуди Vili Radzhova: Има ли вероятност да видим Хари/Снейп/Лили/Питър или някой друг във ,,Фантастични животни''?


Вече видяхме някои познати имена от книгите за "Хари Потър" във "Фантастични животни и къде да ги намерим", а още повече ще срещнем във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд". Няма съмнение, че следващите филми ще ни предложат дори още повече препратки към познатата история. Но преди да започнем да предполагаме кого ще видим, нека си припомним за кого знаем със сигурност.

Кого видяхме или със сигурност ще видим във "Фантастични животни"

Главният герой на поредицата е споменат в книгите за Хари Потър. Нют Скамандър е автор на една от задължителните книги в училищния списък на Хари и именно на нейното име е наречена първата част от новата филмова поредица. Ако сте чели "Фантастични животни и къде да ги намерим", знаете, че в книгата се споменава и съпругата на Нют Порпентина, която в новите филми все още е аврор в САЩ.

В края на първия филм (а ако сте го гледали, знаете, че не е само в края) видяхме и Гелърт Гриндълуолд (Джони Деп), на когото е отделено едно изречение в "Хари Потър и философският камък" и доста повече е "Хари Потър и даровете на смъртта".
Гриндълуолд ще има много по-важна роля в следващия филм, където ще го видим заедно с още две познати имена от оригиналната поредица на Роулинг - Николас Фламел (Бронтис Ходоровски) и Албус Дъмбълдор (Джъд Лоу).

Кого може да видим във "Фантастични животни"

Изброените по-горе имена вече са сигурни, избрани са актьори и сцените им са заснети. От тук насетне вече можем само да предполагаме кого и как ще видим, като имаме предвид кои герои са живи по това време. Ето за кого се сетих аз.

Фениксът Фоукс

На последната среща на клуб Дейли Потър някой каза, че въпросът не е дали ще видим Фоукс, а кога. Фениксът на Дъмбълдор е важна част от историята в "Хари Потър", но ние не знаем кога и как директорът се е сдобил с него. Джоан Роулинг няма да изпусне такава хубава възможност да свърже двете истории и то чрез толкова запомнящ се образ като Фоукс.

Пийвс и призраците на "Хогуортс"

Новата филмова поредица е отличен шанс да бъде поправен един огромен пропуск на старите филми - махането на призраците от замъка "Хогуортс". Само Крис Кълъмбъс беше опитал да ни покаже призраци, но не беше развил образа на нито един от тях, освен на Почтибезглавия Ник. В първия филм имаше сцена, в която Кървавия барон летеше над учениците и се смееше, което е точно толкова характерно за образа, колкото ако бяхме видели Снейп да прави същото.
След втория филм призраците изчезнаха чак до последната част, където срещнахме Сивата дама, но най-големият пропуск без съмнение е полтъргайстът Пийвс. И тъй като всички те са част от замъка по времето, за което разказват филмите (единствените два призрака, които не можем да срещнем са Стенещата миртъл и професор Бинс, но може да се появят живи), ще е чудесно да ги видим.
Благодаря на Антонио Данаилов, който ме подсети за тях.

Армандо Дипит

Малко знаем за Армандо Дипит, освен че е бил директор преди Дъмбълдор, което ще рече, че вероятно именно той е директорът на "Хогуортс" по времето, за което разказва филмът. Не сме сигурни обаче дали е имало друг директор между Финиъс Нигелус Блек и Армандо Дипит. Ако е имало, може би той все още ще управлява училището, но това пак не изключва възможността Дипит да е там - ако се съди по практиката досега, повечето директори са бивши преподаватели, така че сигурно ще видим Дипит в някоя от сцените.

Волдемор

И както някои са сигурни, че ще видим Фоукс, аз съм убеден, че ще видим Лорд Волдемор. Естествено той няма да има някаква много важна роля и вероятно само ще го зърнем за миг, но Дъмбълдор е проявявал голям интерес към момчето и е следял развитието му, така че няма начин присъствието му да не бъде загатнато по никакъв начин.
Появата на Волдемор обаче със сигурност няма да се случи във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд", защото по това време Том Риддъл е едва на няколко месеца.

Рубиъс Хагрид, родителите му и Арагог

Полувеликанът от Хогуортс е бил роден, приет и изключен от училището в периода, за който ни разказват филмите. И той като Волдемор не може да се появи в следващия филм, защото е роден малко по-късно, но сигурно ще го видим, тъй като между Хагрид и Нют определено има прилика. Най-малкото, Дъмбълдор ще се застъпи за него, както се е застъпил за Нют.
Бащата на Хагрид и великанската му майка също са живи, затова е напълно възможно да ги срещнем в някоя от сцените.
А ако теорията, че именно от Нют Хагрид получава Арагог е вярна, то няма начин това да не бъде показано във филма.

Батилда Багшот

В книгите за Хари Потър никога не сме виждали авторката на "История на магията" жива, защото когато Хари се сблъска с нея, в тялото ѝ се беше вселила змията Наджини.
Голямата историчка обаче е важна за отношенията на Дъмбълдор и Гриндълуолд, защото именно тя запознава двете момчета. Батилда Багшот е съседка на семейство Дъмбълдор и леля на Гелърт Гриндълуолд.

Абърфорт Дъмбълдор

В този период от историята (а всъщност и след това) Албус няма много добри отношения с брат си, но това не пречи да видим Абърфорт в някой момент. Вероятно по това време мъжът вече е бил собственик на "Свинската глава" и може би Албус го е посещавал там. Може би някъде в историята ще видим конфронтация между двамата братя, която ще е свързана с Гриндълуолд, когото Абърфорт мрази и обвинява за смъртта на Ариана.

Хорас Слъгхорн

Учителят по отвари на Хари е преподавал същото и на Том Риддъл. И въпреки че това ще се случи почти 20 години след събитията във "Фантастични животни: Престъпленията на Грингелвалд", не пречи в някой момент да видим и Слъгхорн, който със сигурност ще стане (или вече е) колега на Дъмбълдор. Всъщност според Моли Уизли той е постъпил на работа в училището заедно с Дъмбълдор.

Дядото на Виктор Крум

Възможно е в новата филмова поредица да има и българска следа, тъй като нашата страна е била една от засегнатите във войната срещу Гриндълуолд. Виктор Крум много мрази всичко свързано с черния магьосник и беше готов да набие Ксенофилиус Лъвгуд заради знака на Даровете, който свърза с магьосника, убил дядо му. Ще е много интересно да видим тази сцена във филма.

Флиймонт и Хенри Потър

И като говорим за дядовци, Роулинг вероятно ще опита да ни срещне с корените на Хари Потър - дядо му Флиймонт, който в най-голяма степен е отговорен за огромното състояние, което Хари наследи, или пък Хенри Потър, бащата на Флиймонт, на когото се смята, че е кръстен главният герой в оригиналната поредица.

Грегорович и Оливандър

Голяма част от историята на Гриндълуолд се върти около могъщата бъзова пръчка, която той краде от Грегорович. Може би знанията на двамата ненадминати майстори на магически пръчки ще бъде необходима на Дъмбълдор или Нют, за да спрат Гръндълуолд

Морфин и Мерсволуко Гонт

По времето, за което ни разказва филмът, майката на Волдемор вече е мъртва, но дядо му и чичо му са живи. Малко вероятно е да срещнем някъде Морфин и Мерсволуко Гонт, но не бива да изключваме възможността.
По-малко вероятно е да ни покажат и бащата на Волдемор, освен ако не видим сцената с убийството му.

Айлийн Принц

Съвсем малко се знае за майката на Сивиръс Снейп, но не е изключено да я видим като ученичка в "Хогуортс".

Орион и Уалбурга Блек

Не, не е грешка - Уалбурга е носила фамилията Блек още преди да се омъжи за втория си братовчед Орион Блек. Ако не се сещате, това са родителите на Сириус и Регулус и не е изключено да са учили в "Хогуортс" по времето, когато Дъмбълдор е бил преподавател.

Августа Лонгботъм

Слагам това име накрая, но всъщност от последните няколко най-много ще се радвам да видим бабата на Невил като млада жена. Старицата е страховита дори в книгите за Хари Потър, но представяте ли си я когато е била в разцвета на силите си - млада и упорита, но очевидно не много добра по вълшебство.

Още познати имена

Постарах се да направя публикацията възможно най-пълна, но сигурно съм изпуснал някого, затова ви моля също да помислите за персонажи, които срещаме или за които само чуваме в книгите за Хари Потър и които са били живи в периода 1926 - 1945 година.
Колкото и да са маловажни за оригиналната история, не бих се изненадал Роулинг да ги използва в новите си филми.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Мистериите в Хари Потър: Любовта

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп