Лов на хоркрукси в София и Варна

Ловът на хоркрукси е една от най-старите и най-обичани традиции на препрочитателския клуб Daily Potter. Феновете на "Хари Потър" могат да преживеят епичното търсене на парченцата от душата на Волдемор, точно като Хари в последната книга.

Търсенето на хоркруксите се различава от всички други срещи на клуба, защото единствено тук познанията за книгите на Роулинг не са най-важната част от играта (макар да са доста важни), а участниците трябва да са наблюдателни, съобразителни и бързи.
Освен това събитията се провеждат на открито, което е голямо разнообразие от обичайните ни клубни занимания.

Абсолютно всички са поканени, дори да не са толкова добре запознати със света на Хари Потър, защото игрите са отборни и се нуждаем от колкото се може повече различни хора, с които да изпълняваме задачите.
Ако искате да участвате и да поканите приятели, следете събитията във Facebook, връзки към които ще пусна в следващите обяснения за двата отделни лова - във Варна и в София.

Лов на хоркрукси във Варна (23.06.2018)

Миналата година варненци за пръв път търсиха хоркрукси и организаторката Дора Солакова събра завидна група желаещи - повече от 70 човека.

И тази година участниците ще бъдат разпределени по домове (ако имате предпочитания за дома, побързайте да се запишете, за да не свършат местата) и ще търсят седемте парчета от душата на Волдемор, разпръснати из Морската градина, като трябва да се ориентират по магически карти, за да намерят верния маршрут.

Разбира се знанията за "Хари Потър" няма да са излишни - ще има кръг с въпроси за тези, които не успеят да се запишат в отборите, а познаването на предметите и създанията от света на магьосниците е важно за минаването на мисиите.

Ловът ще започне от 16 часа. Последвайте събитието във Facebook.

Лов на хоркрукси в София (24.06.2018)

Част от софийските магьосници знаят какво представлява ловът на хоркрукси, защото тук ще се впуснем в преследването на душата на Волдемор за осми път.

Мястото отново ще е паркът на Военна академия, но този път организаторката Галя Костова обещава малко по-различно преживяване, защото, подобно на Хари, освен да търсим хоркруксите, ще участваме и в Битката за Хогуортс.

Всичко свързано със събитието в София се пази в тайна засега, но запознати с досегашните състезания предполагат, че зако се разпределяме по домове, Мишо отново ще бъде заточен в Хафълпаф. :(

Ловът ще започне от 12:30. Последвайте събитието във Facebook.

Още информация

Невъзможно е да се предскаже с точност какво ще бъде времето в дните на търсенето, но от опит знам, че по това време на годината е топло, даже направо горещо, затова не забравяйте да се запасите с вода преди началото на търсенето. Не носим отговорност, ако някой умре от топлинен удар и предупреждаваме, че ще си продължим играта въпреки това.

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Ревю без спойлери за Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

4 опасения, които имам за новия филм

Защо пръчката на Дъмбълдор е различна от тази, която първоначално видяхме

Какво е да живееш със слидеринец/рейвънклоувка

Сцени от трейлърите, които няма да видите във филма

Кой е Албус Дъмбълдор от Фантастични животни

Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд вече официално е по кината

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

В името на висшето благо - Гелърт Гриндълуолд

Каква е мотивацията на Волдемор