В кого всъщност е влюбена Хърмаяни?

За рождения ден на Хърмаяни реших да споделя една от теориите си, която останалите фенове най-много мразят - за това на кого всъщност принадлежи сърцето на Хърмаяни. Когато веднъж споделих теорията си в клуба, фенките на Рон и Хърмаяни ме изхвърлиха с ритници от книжарницата и три месеца не ми позволиха да се върна.

Теорията ми е проста - Хърмаяни обича Рон, но той е едва на второ място в сърцето ѝ. Тя се примирява с него, защото не може да е с истинската си любов - Хари Потър.

През цялата книга (повече в началото, преди да разбере, че няма шанс) Хърмаяни общува много повече с Хари Потър. Според мен когато влиза за пръв път в купето им е точно за да види Хари, за когото вече се е разнесла новината, че е във влака. Вероятно и Хърмаяни, като Джини, е влюбена в него без да го познава (все пак сама си казва, че е чела много за него). Иначе няма логика да търси жабата на Невил в купето, в което той току-що е бил. Явно само си е търсела повод да влезе.
По-късно в Хари Потър и философският камък го причака, за да го разубеди да не се дуелира с Малфой.
И така, през цялата книга наблюдаваме едно специално отношение към Хари, което го няма към Рон. В Нечистокръвния принц дори Дъмбълдор е убеден, че между Хари и Хърмаяни има нещо повече от приятелство, а Дъмбълдор рядко греши.

И всъщност единствената причина Хърмаяни да се оказва накрая със загубеняка Рон е, че Хари нито веднъж не изпитва към нея друго, освен любов като към сестра. Във филма малко се бяха заиграли с това, но в книгата Хари никога не забелязва, че тя е момиче (единственото нещо, в което Рон го изпреварва). И всичко това е само в полза на Рон Уизли, който, макар без съмнение да е най-незначителният Уизли, се оказва женен за една от най-страхотните вещици, живели някога. Браво, Рон!

Коментари

 1. най-сетне някой на моето мнение

  ОтговорИзтриване
 2. Не съм толкова против Рон, но и аз усетих интереса на Хърмаяни, докато четях книгите!

  ОтговорИзтриване
 3. И аз съм на същото мнение

  ОтговорИзтриване
 4. Рон в книгите съвсем не е толкова тъп, колкото са го представили във филмите. Той ми е втория любим Уизли 😄

  ОтговорИзтриване
 5. Теории много, но доколко са обосновани е друг въпрос. Интересно ми е какво мисли самата Роулинг за теорията "Хърмаяни обича Хари, но се задоволява с Рон". Има едно нещо, което никой не отрича - Хърмаяни е наистина страхотна вещица, здравомислеща и сериозна по всички линии. Няма как такъв човек да постъпи така - като не може да е с Хари, ще е с Рон. Как става изобщо това нещо - обичам Хари, но като не мога да го имам, ще заобичам Рон. Много е повърхностно всичко това, което пък е крайно нетипично за Хърмаяни. Това че е отишла да види Хари във влака в началото не е кой знае какво, тъй като той все пак е сензация и е нормално всички да искат да го видят. Това обаче не значи, че всички автоматично ще луднат по него. През цялото време Хърмаяни държи и цени Хари като брат и близък приятел, както и той така се държи с нея. Къде изобщо има сериозен довод за някакви чувства на Хърмаяни към Хари? Ако имаше такива Роулинг щеше да ги вплете в историята, така както направи с отношенията между Хърмаяни и Рон. Това че Хърмаяни общува много повече с Хари също е нормално, тъй като историята и главния персонаж е именно Хари, а не Рон. Хари е Оцелелия, Избрания и т.н. Хари е Батман, Рон е неговия Робин и за да не се пресолява толкова историята, все я има любовта между Рон и Хърмаяни. Защо тя обича Рон и само Рон, това Роулинг може да каже. Все пак Хърмаяни е достатъчно веща в занаята, че да се захласва по топ магьосниците на своето време. Но както вече в началото написах, теории много и всяка може да намери своето място в пространството.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Препратка към Хари Потър в роман на Стивън Кинг

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Джоан Роулинг за имената и планирането на историята в новата ѝ книга

Дарън Крис - как Хари Потър помогна на таланта

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Чернокожата Хърмаяни - расисти ли са феновете на Хари Потър

Защо Хърмаяни и Хари Потър не се събраха накрая

Награда вместо наказание

Хърмаяни - героят в сянката на Хари Потър

Какво представлява Орденът на феникса