Чо Чан и Хари Потър - 4 причини връзката им да е невъзможна

Чо Чан беше първото момиче, което успя да привлече вниманието на Хари Потър и само две книги по-късно двамата започнаха да излизат, но не се получи. За някои фенове връзката им обаче не изглежда толкова невъзможна, затова получих въпроса на Dara Sapundzhieva: Щеше ли да има някаква промяна, ако Хари бе станал гадже с Чо?

За да просъществуват отношенията им, трябва или Хари, или Чо да са различни хора. Ето четири причини тази връзка да е невъзможна, а съм сигурен, че останалите фенове могат да дадат поне още няколко:

1. Седрик Дигъри

И Хари и Чо скърбят за хафълпафеца, но по различен начин и по различни причини.
Хари никога нямаше да приеме Седрик по начина, по който го приемаше Чо, защото това, което тя ценеше най-много у него е и единственото нещо, заради което Хари не го харесваше. Двамата бяха конкуренция за сърцето на Чо и Хари загуби това състезание. Обсъждайки смъртта му с момичето, все едно признава, че единствената причина да е с нея е защото другият умря.
Това не значи, че на Хари не му е гадно за Седрик - той го убеди заедно да вземат купата, което доведе до смъртта му. Хари се чувства виновен, но и иска някакво признание, че успя да се измъкне от най-могъщия черен магьосник, а Седрик беше убит от глупавия му слуга. Рон, Хърмаяни и почти всички останали дават това признание на Хари, но не и Чо, за която измъкването на Хари винаги е свързано със смъртта на Седрик.
Седрик Дигъри завинаги щеше да остане стена между двамата.

2. Различни вкусове

Спомнете си когато Чо заведе Хари в сладкарничката "Мадам Пудифут", към която той изпита отвращение моментално (на ум даже я сравни с кабинета на Ъмбридж). Тогава Чо сякаш имаше различни очаквания от него и накрая остана разочарована, Даже опита да го нарани, като му заговори за Роджър Дейвис.
Хари Потър е скован, нетактичен и глуповат и ако Чо цял живот му натякваше, че не е такъв, какъвто тя иска, това би била една много неприятна и обречена на провал връзка. Всичко, заради което Чо не хареса Хари, са нещата, заради които Джини го обича.

3. Чо Чан е външен човек

Ние не знаем почти нищо за Чо, защото почти не я виждаме в книгата. Тя си има свои приятели (част от които Хари не харесва, а Хърмаяни буквално прокълна) и свой живот. Най-голямото търсене в живота на Хари е това на семейство и близост, затова и накрая избра Джини, която винаги е била близо до него и е част от любимото му магьосническо семейство.

4. Чо Чан е слабохарактерна

Има една сцена, която ме накара да харесвам Джини и да подкрепям връзката ѝ с Хари с две ръце - когато Хари ѝ каза, че трябва да се разделят за известно време, за да може той да убие един черен магьосник Джини веднага разбра, не прави сцени и не се опита да го разубеди.
Чо Чан шеще да реве, да се тръшка и да пъшка. Щеше да се вкопчи в Хари (със сигурност щеше да каже нещо от сорта на "Не искам да те губя, както загубих Седрик", което щеше да вбеси Хари, както написах в точка 1), нямаше да го пуска и в един момент вероятно щеше да му се наложи да използва релашио, за да се освободи от нея.

Не искам да кажа, че Чо Чан е лоша, но със сигурност не е подходяща за Хари Потър. По-скоро си я представям с Роджър Дейвис или с Падма Патил.

Коментари