Фенове на Хари Потър в София пренаписаха историята

Вчера се състоя годишният лов на хоркрукси в София, организатор на който за пореден път беше Галя Костова от Хари Потър клуб Daily Potter. Този път тя беше решила да вкара участниците в историята и да ги направи част от последната битка срещу Волдемор.

Участниците в събитието бяха разделени в трите дома, които останаха, за да се сражават срещу смъртожадните - Грифиндор, Рейвънклоу и Хафълпаф. Всеки от отборите трябваше да си избере лидер и да реши какви качества смята за по-приоритетни - сила/издръжливост, интелект или бързина. След това всичко, което се случи, беше резултат от изборите и знанията на участниците в отбора.

Галя беше създала много интересна игра, по модела на книгите-игри, която предоставяше на участниците избори и различни начини на преодоляване на изпитанията. Например, в Нужната стая отборите можеха да избират дали да помогнат на мадам Помфри да извежда учениците към Хогсмийд, да претършуват запасите на хората, които живееха в стаята преди това или да изритат Госпожа Норис (мечта на поколения ученици на "Хогуортс").
Всяко решение имаше последици, които можеха да бъдат полезни или вредни за участниците.

Отрядите за унищожаване на хоркрукси трябваше да се изправят срещу акромантули, инферии и проклятия, а Галя беше измислила толкова мащабна история, че никой от отборите не успя да мине през всички мисии и да посети всички места.

В края на играта два от останалите три хоркрукса бяха унищожени - Рейвънклоу намериха и разрушиха диадемата, а Грифиндор убиха Наджини, но и тук, както в книгите, приключението не завърши без жертви, защото змията не се даде без бой и ухапа смъртоносно доста хора.

Следващият лов на хоркрукси ще бъде чак догодина, а дотогава ще продължаваме да се събираме всяка първа неделя от месеца в книжарница "Хеликон - Витоша", за да препрочитаме и да дискутираме "Хари Потър".

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Мистериите в Хари Потър: Любовта