Колко са важни семейство Уизли за историята в Хари Потър

Предишния петък за въпроси някой ме попита каква щеше да е историята в "Хари Потър", ако ги нямаше семейство Уизли. За съжаление изгубих файла в въпросите и не мога да си спомня кой ми го зададе. А е интересна тема и искам да отговоря. Ако някой си познае въпроса, моля да ми пише.

И така - Уизли. Колко са важни? Краткият отговор е "много", защото ако ги нямаше, и историята, и самият Хари Потър щяха да са много различни. Ето най-важните неща, които семейство Уизли показаха на Хари.

Семейство Уизли показаха стойността на семейството

Семейство Уизли са пословично бедни, което доста забавлява Драко Малфой и много притеснява Рон. Но когато Хари за пръв път пристига в "Хралупата", той вече знае, че семейство Уизли са богати, защото имат един друг.
Хари, който не си спомня родителите си и за когото в продължение на 10 години единствено семейство са били Дърсли получава майка и баща в лицата на господин и госпожа Уизли, братя в лицето на Рон, Фред и Джордж.
Може да се каже, че Рон споделя своето богатство с Хари, а Хари не сподели златото си с Уизли. И казвам това, не за да критикувам Хари (макар че го правя), а за да покажа как без злато човек може да живее, но без семейство не.

Семейство Уизли са противовес на семейство Дърсли

При Дърсли всичко е чисто и подредено, при Уизли цари бъркотия. При Дърсли синчето е разглезено и родителите му го оставят да прави каквото си иска, докато в къщата на Рон госпожа Уизли е строга, но справедлива. Никой не е разглезен, но всеки получава нещата, от които се нуждае.

Семейство Уизли са противовес на семейство Малфой

Още в момента, в който Хари видя Драко изпита ненавист към него. После разбрахме, че семейство Малфой символизират всичко, което е лошо сред магьосниците - лицемерието и надменността.
Семейство Уизли са скромни и добри, усмихнати и цветни, за разлика от мрачните Малфой.

Семейство Уизли показаха силата на приятелството и споделянето

Една от най-трогателните сцени в "Хари Потър" е когато Хари сподели сладките си с Рон и беше истински щастлив, защото за пръв път имаше какво и с кого да сподели.
За Хари приятелството беше много по-ценно от купчината галеони в Гринготс.

Семейство Уизли показаха силата на истинската любов

В "Хралупата" Хари срещна истинската си любов (и тя първоначално избяга ужасена от него). Благодарение на Джини Хари разбра, че любовта е търпелива и дълготрайна. Знаеше, че Джини е жената за него, след като момичето запази любовта си през четирите години, в които той не я поглеждаше, а малко след като се събраха прие, че ще се наложи да го почака още малко.

Семейство Уизли са много ключова част от книгата и от историята на Хари Потър. Без тях почти всичко щеше да е различно.

Още за семейство Уизли:

Незабравими моменти с Фред и Джордж

Уизлита на Привит драйв - гледната точка на Върнън

Пърси - най-интересният Уизли

Как госпожа Уизли почти помогна на Волдемор

7 факта за Артър Уизли

7 факта за Моли Уизли

5 факта за Чарли Уизли

Коментари

  1. Благодаря за отговора,аз питах за историята за Хари Потър без Уизли.Без тях Хари дори нямаше да може да отиде на училище:D.Страхотна статия!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"