5 предимства да бъдеш от дом Хафълпаф

Хафълпафци са твърде скромни, за да се опитат да крадат внимание за себе си, затова ги поставям в светлината на прожекторите в тази публикация. Давайте, язовци!
Автор:
Радина Рейвънклоу

1. Нямаш голяма конкуренция

Не бързайте да го приемате в лошия смисъл – просто хафълпафци нямат болезнената амбиция на Слидерин, непрестанното съревнование на Рейвънклоу и глупашкото хвърляне в дълбокото на Грифиндор. Те са по-спокойни, умерени и ценят другарството много повече от победата, за тях е важна играта, а не резултатът.

Затова ако все пак сте малко по-амбициозни от средностатистическия хафълпафец, имате голямо поле за изява. А и необходимите средства, тъй като общи качества за дома са трудолюбието и упоритостта.

2. Имаш честни приятели

„…а верни са и търпеливи.“ – казва Разпределителната шапка за учениците на Хелга Хафълпаф. Прекрасни качества, които всеки търси в приятелите си и хафълпафци имат щастието да живеят и учат сред такива хора.

3. Оценяваш малките удоволствия в живота

Като храната, например. Неслучайно дух бродник на дома е Дебелия монах.

Когато не си твърде зает да гониш власт, знание или приключения, имаш време да отделиш нужното внимание на дребните, но истински стойностни неща от живота – приятелство, семейство, дългите дъждовни следобеди, кафето и т.н.

4. Имаш предимството на подценяването

Хората от другите три дома имат навика често да те подценяват, но това е в твоя полза – няма да разберат откъде им е дошло, когато им покажеш на какво си способен.

От слидеринци винаги можеш да очакваш нечестна игра, от рейвънклоувци – да знаят всичко, а от грифиндорци – да те победят в спортно състезание, но от хафълпафци не знаеш какво да очакваш, защото са всестранно развити, така че противниците им не са подготвени.

5. Над нещата си

За това най-много се възхищавам на хафълпафци! Каквото и да им предложи животът, те ще го приемат с усмивка, нищо не е в състояние да им съсипе настроението, да им развали дружбата или да им затъмни розовите очила!

Коментари

 1. Имам headcanon, че всъщност като цяло Хафълпаф са най-добрите атлети, статистически погледнато, защото упоритост и отдаденост са много по-важни качества в спорта, отколкото безразсъдност и дързост. Не че последните две нямат огромна роля в това да правят спортните събития запомнящи се и уникални, но първите две означават, че ще имаш нужната самодисциплина, за да станеш най-добрия.

  ОтговорИзтриване
 2. Айде пак Слидерин и нечестна игра. Моля да покажете пример къе слидерин мамят! Това че си решир да оборудваш отбора си пс последен писък метли не протоворечи на накиви правила, а като не си се сетол да направиш същото не е нужно да обвиняваш другите в измама.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Според мен е имала предвид онзи момент когато Драко си ранява ръката и всеки път когато времето не е хубаво,не са тренирали достатъчно или нещо такова той се оправдава с ръката си

   Изтриване
  2. Да но не е честно да подкупиш целия Слидеринси отбор с нови метли за да си техен търсач
   (Ако Малфой беше добър щеше да го вземат и без да им ги дава )

   П.С. не всички от Слидерин са гадни : )

   Изтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Забравената кръстница на Хари Потър

Публикуват илюстровано издание на Куидичът през вековете

Дора Солакова, победител в Творческия турнир

Малко промени в правилата на Творческия турнир

Честит ден на Хари Потър!

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Загадката Риддъл

Творчески турнир №7: Произведение 9

Джоан Роулинг трябваше да остави Хари Потър да умре