5 предимства да бъдеш от дом Хафълпаф

Хафълпафци са твърде скромни, за да се опитат да крадат внимание за себе си, затова ги поставям в светлината на прожекторите в тази публикация. Давайте, язовци!
Автор:
Радина Рейвънклоу

1. Нямаш голяма конкуренция

Не бързайте да го приемате в лошия смисъл – просто хафълпафци нямат болезнената амбиция на Слидерин, непрестанното съревнование на Рейвънклоу и глупашкото хвърляне в дълбокото на Грифиндор. Те са по-спокойни, умерени и ценят другарството много повече от победата, за тях е важна играта, а не резултатът.

Затова ако все пак сте малко по-амбициозни от средностатистическия хафълпафец, имате голямо поле за изява. А и необходимите средства, тъй като общи качества за дома са трудолюбието и упоритостта.

2. Имаш честни приятели

„…а верни са и търпеливи.“ – казва Разпределителната шапка за учениците на Хелга Хафълпаф. Прекрасни качества, които всеки търси в приятелите си и хафълпафци имат щастието да живеят и учат сред такива хора.

3. Оценяваш малките удоволствия в живота

Като храната, например. Неслучайно дух бродник на дома е Дебелия монах.

Когато не си твърде зает да гониш власт, знание или приключения, имаш време да отделиш нужното внимание на дребните, но истински стойностни неща от живота – приятелство, семейство, дългите дъждовни следобеди, кафето и т.н.

4. Имаш предимството на подценяването

Хората от другите три дома имат навика често да те подценяват, но това е в твоя полза – няма да разберат откъде им е дошло, когато им покажеш на какво си способен.

От слидеринци винаги можеш да очакваш нечестна игра, от рейвънклоувци – да знаят всичко, а от грифиндорци – да те победят в спортно състезание, но от хафълпафци не знаеш какво да очакваш, защото са всестранно развити, така че противниците им не са подготвени.

5. Над нещата си

За това най-много се възхищавам на хафълпафци! Каквото и да им предложи животът, те ще го приемат с усмивка, нищо не е в състояние да им съсипе настроението, да им развали дружбата или да им затъмни розовите очила!

Коментари

 1. Имам headcanon, че всъщност като цяло Хафълпаф са най-добрите атлети, статистически погледнато, защото упоритост и отдаденост са много по-важни качества в спорта, отколкото безразсъдност и дързост. Не че последните две нямат огромна роля в това да правят спортните събития запомнящи се и уникални, но първите две означават, че ще имаш нужната самодисциплина, за да станеш най-добрия.

  ОтговорИзтриване
 2. Айде пак Слидерин и нечестна игра. Моля да покажете пример къе слидерин мамят! Това че си решир да оборудваш отбора си пс последен писък метли не протоворечи на накиви правила, а като не си се сетол да направиш същото не е нужно да обвиняваш другите в измама.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Според мен е имала предвид онзи момент когато Драко си ранява ръката и всеки път когато времето не е хубаво,не са тренирали достатъчно или нещо такова той се оправдава с ръката си

   Изтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Герои от Хари Потър във Фантастични животни

Мистерията около съдбата на Лавендър Браун

Защо Волдемор не беше преследван като Гриндълуолд

Защо Снейп трябваше да убие Дъмбълдор

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Имаше ли шанс Белатрикс Лестранж срещу Моли Уизли

Още за Нют във Фантастични животни 2 (СПОЙЛЕРИ!)

Защо Джини е най-подходящата жена за Хари Потър