Три вида яйца, които не искате да боядисвате

Днес мъгълите, а вероятно и някои магьосници, празнуват разсъботена събота и боядисват Великденските си яйца. Ние обаче, като фенове на "Хари Потър" знаем, че не всяко яйце е годно за консумация и боядисване, а някои може да са много опасни.

Ето три вида яйца, които е по-добре да не боядисвате или изобщо да докосвате.

Яйца от пепелгънец

Пепелгънецът, наричан още и ашуиндър, е една от най-интересните магьоснически напасти. Той се появява от магически огън, като например огънят на летежната пудра, след което изпълзява от пламъците и се скрива някъде в къщата, където снася яйцата си.

Яйцата на пепелгънеца са много ценни за някои от най-сложните отвари и съответно са много скъпи, но могат да бъдат и смъртоносни, защото оставени без защитни магии, яйцата могат да предизвикат можем магически огън.

За да се транспортират яйцата, се прави замразяващо заклинание. Ако опитате да боядисате такива яйца, без да са замразени, най-малкото ще си изгорите пръстите, но може да подпалите и дома си.

Яйца от змей

Змейските яйца са доста големи и може да се изкушите да боядисате някое от тях, но опасността е почти същата като при пепелгънците - може да подпалят дома ви.

Змейските яйца варират като размер и форма, в зависимост на кой от 10-те вида змейове са. Определено са по-красиви от кокошите яйца, но докато от кокошите се излюпват малки жълти пиленца, от змейските излизат огнедишащи гущери. Което, ако питате Хагрид, не е по-малко сладко от първото.

При тези яйца обаче има и друга опасност - може да бъдете арестувани от Министерството на магията, защото транспортирането им се следи от властите.

Яйца от базилиск

Яйцата на базилиска са най-опасни, защото се различават най-трудно. Всъщност, базилизкът не снася яйца.  Ако се интересувате от магизоология сигурно знаете, че базилискът се излюпва от обикновено кокоше яйце, мътено от крастава жаба.

Това означава, че някой недоброжелател може да ви пробута такова яйце, в което вече има оформен базилиск и когато решите да го счупите, той да изпълзи между пръстите ви. А това е много опасно, защото, дори да не вярвате в любовта от пръв поглед, когато става дума за базилиск няма съмнение, че съществува смърт от пръв поглед.

Празнувайте и се забавлявайте, но помнете най-важния урок, който преподаде фалшивият Муди: Постоянна бдителност!

Коментари

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

3 причини Моли Уизли да е най-подходяща да убие Белатрикс

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Мел - победителка от творческия турнир

Госпожа Уизли - неща, които може да сте забравили (или да не знаете)

Още едно доказателство, че ще видим Германия във "Фантастични животни 3"

Новият роман на Джоан Роулинг излиза в България още през декември

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Проклятията в Хари Потър

Свещените 28 - чистокръвните родове на Великобритания