Артър Уизли - 7 неща, които може да сте забравили или да не знаете

В книгата Артър носи очила
и е малко плешив
Днес бащата на Рон (и на още 6 деца) има рожден ден и навършва 68 години, затова реших да споделя няколко неща за него, които може да сте забравили от книгите или никога да не сте знаели, защото Роулинг ги е разкрила по друг начин.

1. Майката на Артър е вещицата Седрела Блек, която се омъжва за магьосника Септимус Уизли. Въпреки, че Септимус е чистокръвен магьосник, родът Уизли отдавна има репутация на родоотстъпнически, затова семейство Блек премахват Седрела от родословното си дърво и я лишават от наследство.

2. Роулинг разкри в сайта си, че Артър има двама братя, но не разкри имената им. Най-вероятно обаче единият от тях е чичото на Рон Билиус, на когото е кръстен той.

3. Когато постъпва в Хогуортс е разпределен в дом Грифиндор и там се запознава с Моли Прюет, за която по-късно се жени.

4. Работи в отдел "Злоупотреба с мъгълски вещи", който се намира на втория етаж на Министерството на магията. Реших, че е важно да спомена това, защото на вчерашната препрочитателска среща никой не успя да си спомни.

5. Не е бил част от първия Орден на феникса, нито пък съпругата му. Братята на Моли обаче са били в тайната организация на Дъмбълдор и вероятно затова той решава да ги вербува при второто въздигане на Волдемор.

6. Артър Уизли има 7 деца и 12 внуци.

7. След края на поредицата Роулинг разкри, че два пъти е планирала да убие Артър - при атаката на Наджини и в Битката за Хогуортс. Първия път я спира това, че Артър е един от малкото добри бащи в "Хари Потър", а във втория случай избира да пожертва Ремус и Нимфадора на негово място.

Коментари