Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили


Днес Чарли Уизли навършва 45 години. За да отбележа рождения му ден, реших да споделя с вас няколко интересни неща за него, които може да сте пропуснали или да сте забравили.

1. Търсач
Докато е бил в Хогуортс, Чарли Уизли е играл в куидичния отбор на Грифиндор, бил е търсач и е станал капитан на отбора. След като завършва училище през 1991 година, неговото място се заема от Хари Потър.

2. Взема изпита по магипортиране от втория опит
Когато се явява за пръв път на изпит по магипортиране, Чарли не успява да уцели мястото, на което трябва да отиде. Вместо това се появява върху мъгълска старица и е скъсан.

3. Обича животните
Чарли се интересува от магическите животни и затова се записва да учи Грижа за магически създания. Става приятел с Хагрид и затова няколко години по-късно се съгласява да му помогне, като тайно транспортира незаконен дракон.
Драконите всъщност са любимите животни на Чарли и затова след като завършва отива в Румъния, където има резерват. По време на Тримагическия турнир, Чарли е един от експертите по дракони, които идват в Хогуортс за първото изпитание.

4. Член на Ордена на феникса
Във филмите изобщо не виждаме Чарли, но от книгата разбираме, че е член на втория Орден на феникса. На 2 май 1998 участва в Битката за Хогуортс.

5. Остава ерген
Преди няколко години Роулинг пусна родословно дърво на семейство Уизли и стана ясно, че Чарли не се е женил и няма деца. Попитана дали Чарли е бил гей, Роулинг отговори, че не е - просто драконите са му по-интересни от жените.

Коментари

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Джоан Роулинг за имената и планирането на историята в новата ѝ книга

Дарън Крис - как Хари Потър помогна на таланта

Коя е Елизабет Спригс от филмите за Хари Потър

Творчески турнир №5: Победител

Творчески турнир №5: Произведение 7

Творчески турнир №5: Произведение 5

Творчески турнир №5: Произведение 4

Творчески турнир №5: Кръг за гласуване

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Джоан Роулинг е измислила заглавие за следващата книга