7 смърти в Хари Потър, които можеха да бъдат избегнати

Много интересен въпрос получих от Lora Markowa: Имаше ли смъртни случаи, които са били причинени от невнимание според теб?
В началото не бях сигурен какво да напиша, но после осъзнах, че има няколко смъртни случая, които можеха да бъдат избегнати, ако някои хора бяха по-внимателни.

Почтибезглавия Ник


Сър Николас де Мимси-Порпингтън е бил средновековен магьосник, който е екзекутиран по особено жесток начин - нескопосано обезглавен с тъпа брадва.
Смъртта му обаче можеше лесно да се избегне, ако мъжът не беше направил една фатална грешка, която никой магьосник не бива да допуска - забрави си магическата пръчка.

Пандора Лъвгуд


Експериментите с магия са опасни и Луна Лъвгуд може да потвърди това, защото именно заради неуспешен експеримент, момичето живее само с баща си. И което е по-ужасно, Пандора Лъвгуд е загинала пред очите на дъщеря си, която е била достатъчно голяма, за да разбере какво се случва. Именно затова странното момиче от Рейвънклоу виждаше тестролите.

Бодерик Боуд


Часовете по билкология, макар да се приемат за шега от някои ученици, всъщност са много важни. Ако служителите в болница "Свети Мънго" бяха внимавали повече в часовете, може би щяха да познаят, че растението, което внасят в стаята на бившия непродумващ е всъщност смъртоносна Дяволска примка.
Но от друга страна, дори Хърмаяни не можа да го разпознае.

Сириус Блек


Когато Хърмаяни предположи, че видението на Хари може да е капан от Волдемор, Хари не се вслуша в здравия ѝ разум, хвърли се в спасителна мисия, от която самият той трябваше да бъде спасен и за глупостта му Сириус плати с живота си.

Албус Дъмбълдор


Дори най-умните правят грешки, но грешките им са с много по-сериозни последици, отколкото грешките на обикновените хора. Когато Дъмбълдор видя животворния камък на пръстена на Гонт, той не можа да се въздържи да не го сложи и заради това се обрече на смърт, а изхода от войната стана много по-непредвидим.

Ариана Дъмбълдор


Заслепени от бляскавите планове за бъдещето, Дъмбълдор и Гриндълуолди, а и Абърфорд, не успяха да се погрижат за Ариана и тя загина. Няма да се спирам много на тази точка, защото историята на Ариана предстои да бъде доизяснена в следващите части на "Фантастични животни".

Хедуиг


Хари, който изглежда според доста фенове не е идиот (Радина Рейвънклоу не е съгласна с тях), не можа да съобрази, че Хедуиг е птица и няма нужда да бъде пренасяна на летящ мотоциклет в кафез. Ако момчето се беше сетило да я пусне да лети, животинчето вероятно още щеше да е живо (или поне щеше да е умряло от старост).
Във филма бяха опитали да замажат положението и представиха смъртта ѝ като саможертва, но не се заблуждавайте - причината е несъобразителността на Хари.

Коментари

  1. Как според теб щяха да се развият нещата ако Дъмбълдор не беше умрял

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)