5 предимства да бъдеш от дом Хафълпаф

Хафълпафци са твърде скромни, за да се опитат да крадат внимание за себе си, затова ги поставям в светлината на прожекторите в тази публикация. Давайте, язовци!
Автор:
Радина Рейвънклоу

1. Нямаш голяма конкуренция

Не бързайте да го приемате в лошия смисъл – просто хафълпафци нямат болезнената амбиция на Слидерин, непрестанното съревнование на Рейвънклоу и глупашкото хвърляне в дълбокото на Грифиндор. Те са по-спокойни, умерени и ценят другарството много повече от победата, за тях е важна играта, а не резултатът.

Затова ако все пак сте малко по-амбициозни от средностатистическия хафълпафец, имате голямо поле за изява. А и необходимите средства, тъй като общи качества за дома са трудолюбието и упоритостта.

2. Имаш честни приятели

„…а верни са и търпеливи.“ – казва Разпределителната шапка за учениците на Хелга Хафълпаф. Прекрасни качества, които всеки търси в приятелите си и хафълпафци имат щастието да живеят и учат сред такива хора.

3. Оценяваш малките удоволствия в живота

Като храната, например. Неслучайно дух бродник на дома е Дебелия монах.

Когато не си твърде зает да гониш власт, знание или приключения, имаш време да отделиш нужното внимание на дребните, но истински стойностни неща от живота – приятелство, семейство, дългите дъждовни следобеди, кафето и т.н.

4. Имаш предимството на подценяването

Хората от другите три дома имат навика често да те подценяват, но това е в твоя полза – няма да разберат откъде им е дошло, когато им покажеш на какво си способен.

От слидеринци винаги можеш да очакваш нечестна игра, от рейвънклоувци – да знаят всичко, а от грифиндорци – да те победят в спортно състезание, но от хафълпафци не знаеш какво да очакваш, защото са всестранно развити, така че противниците им не са подготвени.

5. Над нещата си

За това най-много се възхищавам на хафълпафци! Каквото и да им предложи животът, те ще го приемат с усмивка, нищо не е в състояние да им съсипе настроението, да им развали дружбата или да им затъмни розовите очила!

Коментари

  1. Имам headcanon, че всъщност като цяло Хафълпаф са най-добрите атлети, статистически погледнато, защото упоритост и отдаденост са много по-важни качества в спорта, отколкото безразсъдност и дързост. Не че последните две нямат огромна роля в това да правят спортните събития запомнящи се и уникални, но първите две означават, че ще имаш нужната самодисциплина, за да станеш най-добрия.

    ОтговорИзтриване
  2. Айде пак Слидерин и нечестна игра. Моля да покажете пример къе слидерин мамят! Това че си решир да оборудваш отбора си пс последен писък метли не протоворечи на накиви правила, а като не си се сетол да направиш същото не е нужно да обвиняваш другите в измама.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен е имала предвид онзи момент когато Драко си ранява ръката и всеки път когато времето не е хубаво,не са тренирали достатъчно или нещо такова той се оправдава с ръката си

      Изтриване
    2. Да но не е честно да подкупиш целия Слидеринси отбор с нови метли за да си техен търсач
      (Ако Малфой беше добър щеше да го вземат и без да им ги дава )

      П.С. не всички от Слидерин са гадни : )

      Изтриване
    3. Ако не беше добър шяха да го сменят или да му дадат не толкова важен за играта пост.

      Изтриване
    4. Парите копуват много неща

      Изтриване
  3. Защо толкова много мразиш Грифиндор, Радина Рейвънклоу? Боже мои, какво им е лошото на смелостта и доблестта? Ако нямаш тези качества, не е нужно да обиждаш тези, които ги имат. Между другото аз очаквах от теб статия за Рейвънклоу. Все пак нали си Радина Рейвънклоу?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Грифиндор заслепява 90% от читателите главно защото Хари, Хърмаяни и Рон (нямам нищо против тях те са страхотни) са от Грифиндор.

      Изтриване
    2. Може би защото рейвънклоу и хафълпаф не са толкова толкова споменавани в книгите и филмите, а слидеринци ги представят големи гадняри. Затова според мен грифиндорци са предпочитани.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър