Беше ли възможно Хари Потър да стане последовател на Волдемор

Хари и Волдемор - Хари Потър и даровете на смъртта
Хари Потър и Лорд Волдемор са смъртни врагове, но можеха ли някога да обединят силите си? Това се чуди Lora Markowa, която попита в петъка за въпроси: Според теб имаше ли някакъв шанс Хари да се присъедини към Волдемор?

Вероятно този въпрос е възникнал заради поканата на Волдемор към Хари да се присъедини към него в края на първата книга. Трябва да разберем обаче, че Волдемор е лъжец и винаги е бил такъв - нямаме причина да смятаме, че щеше да изпълни обещанието си и да пощади Хари. Всъщност - може да сме сигурни в точно обратното.


Хари и Волдемор - Хари Потър и философският камък

Волдемор си мисли, че предлагайки възможност на някого да спаси живота си, той няма начин да откаже. Все пак за Черния лорд смъртта е по-страшна от всичко останало. Хари обаче постъпва като майка си и отхвърля шанса за спасение.

Двамата няма как да съжителстват, защото Волдемор е убеден, че единствен Хари има силата да го победи. Заради тази увереност черният магьосник тръгна след момчето в миналото и със сигурност щеше да го убие при първа възможност.


Волдемор, Хари, Белатрикс и Дъмбълдор - Хари Потър и орденът на феникса

Възможно беше, разбира се, Хари да повярва на лъжата и да даде камъка на Волдемор, за да спаси живота си. Но ако беше постъпил така, нямаше да е Хари Потър. Щеше да е съвсем друга личност.
Хари Потър, такъв, какъвто го видяхме в книгата, никога не би минал на тъмната страна, дори от това да зависи животът му.

Има много неща, които можем да допуснем, за да си представим как би била по-различна книгата, но съюз между Хари и Волдемор не е едно от тях. Това е като да повярваме, че Седрик Дигъри би се обидил на света и би станал смъртожаден.

Коментари

  1. Любопитно ми е според теб ако Волди беше разбрал че Хари е хоркрукс дали щяхме да имаме различна развръзка?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"