Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4

Произведение 4

От Margret Hristova

Беше облачен следобед през април.. времето сякаш беше примряло.. почти можеше да се усети аромата на очаквания пролетен дъждец.
Тревата растеше по-бързо от скоростта на Нимбус 2001. Хари, Рон и Хърмаяни имаха свободен час по Билкология. Професор Спраут се беше заела да намали растежа на хапещата магнолия, защото някой от учениците ѝ беше дал десертче марс и сега неможеха да я укротят.
Тримата решиха да посетят Хагрид. Тъкмо влизаха в мъничката къща на едрия си приятел, когато той отваряше бутилка съмнителна течност.
- Хагрид, какво е това? - попита Рон
- А това ли - каза полу-великана и остави нервно бутилката на масата. - Разговорих се с един странстващ магьосник в кръчмата и ми я предложи - 'Много хубава мъгълска напитка' - така каза, но пък скъпа.. ама си рекох какво пък, извадих последните си седем галеона и шест сикли и му ги дадох.
- Хагрид, мисля че говорихме за вземането на неща от непознати хора в кръчмата! - ядосано кресна Хърмаяни
- Е да.. ама такова.. то е безобидно питие.. - заоправдава се той
- ХАГРИД! - казаха ѝ тримата в хор
Хари отиде до шишето и помириса напитката.
- Бляк.. това е разгазирана мъгълска бира.. леля Петуния даваше такава на вуйчо Върнън -
'да не го заболи гърленцето' - престорено каза той .. По-добре я предай на Дъмбълдор, знаеш че не е позволено да вкарваме такива неща в Хогуортс, пък и не знаеш  какво друго може да са сложили вътре.
- Добре.. добре.. спрете да ме гледате така.. ще я предам. - каза Хагрид и затвори бутилката
След като си изпиха чая, Хари и Рон се отправиха към игрището по Куидич. Рон беше получил нова метла от брат си Чарли и искаха да я пробват. Хърмаяни се запъти обратно към замъка, заизкачва стълбището и влезе в общото помещение. В стаята се бяха скупчили седем момичета, гледаха плакат на младеж, който танцува и пее много силно.. и се кикотеха.
- Какво е това? - попита тя
- Това беше моят плакат на Зак Ефрон, омагьосаха го да се движи и ми се подиграват. - отговори слабо русо момиче
- Но какъв е той?
- Той.. той е мъгълски актьор, но знаеш, че тук не одобряват снимки, които не се движат. - каза плахо момичето
Хърмаяни се покашля и каза:
- Оставете момичето намира, тя има правото да харесва каквото си иска.
Всички я погледнаха презрително, но се разотиваха.
- Благодаря! - прошепна момичето
- Няма защо. - каза Хърмаяни и се оттегли в спалнята да прегледа Първи том на
"История на мъгълските напитки и от кои точно да се пазим".
Стана време за часа по трансфигурация. Днес задачата беше да превърнат един стар зелен чорап в зелено животно по избор, като крокодилите бяха строго забранени.
Професор Макгонагъл даде сигнал и всички започнаха. След 15 минути от чорапът на Шеймъс Финигън започнаха да излизат искри, а Хърмаяни имаше почти перфектната малка жаба, недостатъкът и беше, че все още изпускаше конци при квакане.
Хари и Рон обаче много се затрудниха. От чорапът на Хари се подаваше гущерова опашка, а този на Рон съскаше. След три часа те най-после напуснаха стаята, вечеряха набързо, прибраха се в спалнята и потънаха в неспокоен сън, гонени от влечуги, които се опитват да ги превърнат в чорап.

Коментари

  1. Като цяло този конкурс има доста по читаве неща от предходния. Това също е такова, но историята скача непред назад липсва соновен герой и сюжет. Не ми допадна особено и това, че деца се карат на възрастен мъж че купува бира все едно е купили излюпил драконово яйце.
    Абе като цяло авторът има още какво да подобрява по стилът си на писане.

    Игрите с теб!

    ОтговорИзтриване
  2. На мен ми хареса!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина се радвам,че в този кръг разказите и стихотворенията са наистина много добри. Тук вече става въпрос за истинска надпревара. Успех на участниците!м

    ОтговорИзтриване
  4. Този е най-добрия до момента. много ми хареса. Вилорп ако си автора Вилорп който участва в турнира не би трябвало да коментираш грешките на другите и така н.т Защото Разказът ти от миналия кръг беше мега скучен.

    ОтговорИзтриване
  5. Защо да няма право да коментира? Все пак участниците също участват в процеса на оценяването и той така или иначе ще има възможност да изрази мнение накрая. :)
    Личи си, че авторът е опитал да възпроизведе автентично характерите на героите, браво!

    ОтговорИзтриване
  6. Странно ми е защо Хърмаяни е представена като някакъв дилетант относно мъгълският свят, при положение , че тя е от него .

    ОтговорИзтриване
  7. Да.. Хърмаяни е от мъгълско семейство, но все пак изучаваше Мъгълознание третата година... та може да ѝ е останала някоя книжка.. :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Хърмаяни се интересува не от самата информацията за мъгълския свят, с която тя вече е запозната, а иска да погледне мъгълите през очите на магьосниците. Затова и изучаваше мъгълознание.

    ОтговорИзтриване
  9. Добрем така е .., а в моя свят Хърмаяни иска да прочете " История на мъгълските напитки и от кои точно да се пазим " (понякога дори има нужда да си сипе чаша вино .. ) .., защото историята можеше да е написана както ни го родят мозъчетата... било то магични или не.... Писах го преди работа и се забавлявах ... и така.. на мен ми е достатъчно :D ^^ :))

    ОтговорИзтриване
  10. Знам, че Хърмаяни учи мъгълознание ,за да погледне мъгълите през очите на магьосниците, НО е представена като все пак съм съгласна с един от коментарите, че е представена като незнаеща. Като изключа това, разказа не е лош. Като чета другите разкази този е на сравнително добро ниво.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър