Кой е по-възрастен - Дъмбълдор или Батилда Багшот (46% объркаха)

Един от въпросите, които затрудниха най-много хора в Понеделнишкото препитване на Радина Рейвънклоу, беше за това кой умира по-стар. Тя беше дала три възможни отговора (Куиръл, Дъмбълдор и Батилда Багшот) и се радвам да кажа, че повече от половината фенове, които направиха теста, дадоха верен отговор. От тримата изброени най-възрастна е историчката Батилда Багшот и така отговориха 54% от направилите теста.


Почти всички останали (44% от хората, направили теста) дадоха отговор Албус Дъмбълдор. Дъмбълдор обаче няма как да е по-стар от Батилда, защото знаем, че когато той още е бил ученик, нейните постижения в изучаването на магьосническата история са били признати. Вероятно си спомняте от втора глава на "Хари Потър и даровете на смъртта", че сред големите имена, с които Албус Дъмбълдор си е пишел тогава, са това на Никола Фламел, Ейдълбърт Уофлинг и на Батилда Багшот.


Можехте да се сетите и от това, че Дъмбълдор и Гринделвалд са горе-долу на една възраст, а Гринделвалд идва във Великобритания при леля си Батилда, което също може да ви подскаже, че тя вероятно е била по-възрастна от двете момчета.

Коментари

  1. Дъмбълрор е по-стар защото Батилда Багшот е на 1230 години (пише го в книгата "Хари Потър и даровете на смъртта 1 част.)
    А Албус Персивъл Улфрих Браян Дъмбълдор е на 1254 години.

    ОтговорИзтриване
  2. Дъмбълрор е по-стар защото Батилда Багшот е на 1230 години (пише го в книгата "Хари Потър и даровете на смъртта 1 част.)
    А Албус Персивъл Улфрих Браян Дъмбълдор е на 1254 години.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Професор Костов и двете Дж. К

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Указът за секретност - как се скриха магьосниците

Тайните на Дъмбълдор: Кой е Аврелий и защо е бил изпратен в Америка

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Три неща, които Роулинг ни каза чрез смъртта на Хедуиг и Муди

Коя е Лита Лестранж от Фантастични животни