Кой е по-възрастен - Дъмбълдор или Батилда Багшот (46% объркаха)

Един от въпросите, които затрудниха най-много хора в Понеделнишкото препитване на Радина Рейвънклоу, беше за това кой умира по-стар. Тя беше дала три възможни отговора (Куиръл, Дъмбълдор и Батилда Багшот) и се радвам да кажа, че повече от половината фенове, които направиха теста, дадоха верен отговор. От тримата изброени най-възрастна е историчката Батилда Багшот и така отговориха 54% от направилите теста.


Почти всички останали (44% от хората, направили теста) дадоха отговор Албус Дъмбълдор. Дъмбълдор обаче няма как да е по-стар от Батилда, защото знаем, че когато той още е бил ученик, нейните постижения в изучаването на магьосническата история са били признати. Вероятно си спомняте от втора глава на "Хари Потър и даровете на смъртта", че сред големите имена, с които Албус Дъмбълдор си е пишел тогава, са това на Никола Фламел, Ейдълбърт Уофлинг и на Батилда Багшот.


Можехте да се сетите и от това, че Дъмбълдор и Гринделвалд са горе-долу на една възраст, а Гринделвалд идва във Великобритания при леля си Батилда, което също може да ви подскаже, че тя вероятно е била по-възрастна от двете момчета.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Джони Деп вече няма да играе ролята на Гринделвалд!

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

Волдемор: Историята на наследника - какво знаем за филма

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Мистериите в Хари Потър: Магическите пръчки

Мъртъв ли е Снейп в действителност?