На коя дата е Битката за "Хогуортс" (55% не помнят)

Понеделнишкото препитване на Радина Рейвънклоу показа, че има доста хора, скарани с датите в "Хари Потър". Едно от нещата, които ме изненадаха, беше, че повече от половината, попълнили теста, не знаят на коя дата е Битката за "Хогуортс", което е разочароващо, защото всяка година го отбелязваме по някакъв начин на страницата. Само 45% са отговорили правилно.


Запомнете, че Хари, Рон, Хърмаяни и Грипкук ограбват трезора на семейство Лестранж на първи май. Същата вечер Хари получава видението, което му подсказва, че последният хоркрукс се намира в "Хогуортс". Тримата успяват да стигнат до училището, учителите вдигат бунт срещу Снейп и няколко минути по-късно замъкът е обсаден от смъртожадните.

Волдемор предлага да пощади учениците и учителите, ако му предадат Хари Потър и им дава време до полунощ. Точно в 12 часа, на 2 май 1998 г., битката започва и приключва по изгрев слънце същия ден. Това е едно от най-важните събития в магьосническата история, така че е хубаво всеки фен да го знае.

Още нещо любопитно, което може да запомните е, че няколко години по-късно се ражда дъщерята на Бил и Фльор. Тя е родена точно на 2 май и е кръстена Виктоар в чест на победата срещу Волдемор.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Коя е Хелън Маккори от филмите за Хари Потър

Разделят ли се Луциус и Нарциса след войната

Проклятията в Хари Потър

От какво се страхува Сириус Блек