От кой дом е Хана Абът (53% не знаят)

Една от честите грешки, които ни изненадаха след предишното Понеделнишко препитване на Радина Рейвънклоу, беше на въпроса "Кой от следните е първият, разпределен в Грифиндор за своя випуск?", а възможните отговори бяха Хана Абът, Стюарт Акърли и Юън Абъркръмби. Естествено Радина се надяваше хората да се затруднят (само 27% са се сетили, че верният отговор е Юън Абъркръмби), но си мислеше, че ще се объркат със Стюарт Акърли. Вместо това 53% са сгрешили, че първият грифиндорец в някой курс е била Хана Абът.



Но, хора, Хана Абът е от Хафълпаф!

Момичето, което по-късно става съпруга на Невил Лонгботъм, се споменава във ВСЯКА от седемте книги, като в първите пет ясно е посочено от кой дом е. Радина призна, че е сложила този отговор само за пълнеж и не е очаквала някой да се подведе.

Тук ми се струва, че по-скоро хората са побързали да отговорят, без да са прочели въпроса докрай. Хана Абът (или Ханна, както е в по-старите издания на първата книга) всъщност е първият ученик, разпределен в курса на Хари.

По подобен начин много хора бяха объркали на въпроса "Кое НЕ Е вярно за общата тая на Хафълпаф", защото не бяха прочели хубаво въпроса.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд