Защо Ловът на хоркрукси е най-великата традиция на Daily Potter

Клубът ни съществува вече девет години и сме провели над 200 срещи в София, Варна, Пловдив и други градове, но най-забавни и интересни си остават събитията ни за лов на Хоркрукси. Това е ежегодното ни събиране на открито, в което издирваме и унищожаваме омагьосаните предмети, съдържащи част от душата на Лорд Волдемор, за да помогнем на Хари Потър в битката му срещу черния магьосник.

Защо Ловът на хоркрукси е толкова специално събитие за клуб Daily Potter

Почти дойде време за тазгодишния Лов на Хоркрукси (на 22 юни ще ловим във Варна, а на 23 юни в София), затова решиха да се опитам да обобщя какво прави тези събития толкова важни за членовете на клуба.

Няма четене и дискусии

Ние сме препрочитателски клуб и най-важната част всичко, което правим, е препрочитането на книгите за Хари Потър. Това обаче не е забавление за всеки и повечето хора биха сметнали срещите ни за скучни (особено в София, където премахнахме игрите и сега само четем и обсъждаме).

Ловът на хоркрукси е точно обратното на редовните ни срещи - няма никакво четене, няма дискусии, няма въпроси (това последното е лъжа, не можем да направим среща, без да си задаваме въпроси). Веднъж годишно се събираме, за да се наиграем както трябва (без значение от възрастта си).

Никога не знаеш какво да очакваш, когато ловиш хоркрукси

През годините, когато сме организирали игрите, се е случвало да се изправяме срещу какви ли не препятствия, за да се справим със задачата - копали сме с малки, пластмасови лопатки, катерили сме се по дървета, завирали сме се под мостове, ровили сме по шубраците.

Никога не знаеш какво ще ти се наложи да преодолееш, без значение дали е умишлено заложено от организаторите препятствие или нещо, изникнало случайно (като група хора, които играят някаква странна, но изключително важна за тях игра с метални топчета).

Срещаш други фенове на Хари Потър

Разбира се, на всяка среща на клуба може да срещнете фенове, но докато на редовните събирания сме си предимно едни и същи хора, на лова на хоркрукси идват и много непознати. За девет години много нови приятелства между фенове са започнали на нашия Лов на Хоркрукси.

Ставаш част от света на Хари Потър

Ловът на хоркрукси е игра без награди и по тази причина всички, които идват, са страшно ентусиазирани да се забавляват максимално. Цялата идея на събитието е да заживеем за няколко часа в света на магьосниците.

Мъгълите наблюдатели може да виждат само странно ентусиазирани хора, които търчат из парка и си разменят листчета, но ние виждаме титанични битки с базилиски, диментори и смъртожадни.

Ловът на хоркрукси се провежда на открито

Колкото и да е уютно в книжарница Хеликон, където провеждаме срещите си, друго си е да излезеш на открито в парка. Ловът на хоркрукси е единственото събитие, което организираме на открито.

Елате сега, защото следващият лов на хоркрукси ще е чак догодина

Тази година избрахме датите 22.06 (за Варна) и 23.06 (за София).
Организатори отново ще са Дора Солакова - Станиславова и Галя Костова. Те са приготвили много игри за всички.


Ако искате да отидете на събитието във Варна, важно е преди това да се запишете. Може да задавате въпросите си и да получите повече информация на страницата на събитието във Facebook.


За софийския Лов на хоркрукси няма нужда от предварително записване. Просто бъдете в парка на Военна академия в неделя от 13 часа. Въпроси и повече информация - на Facebook страницата на събитието.

И на двете събития не забравяйте да си носите вода, защото се очертава уикендът да е горещ! 

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Какво споделиха с феновете си актьорите от „Хари Потър“, които бяха в България

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Суеверни ли са магьосниците в "Хари Потър"

Роулинг дари още 15 милиона за изследване на множествената склероза

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Ако четете „Хари Потър“ на глас, ще призовете зъл дух

Актрисата Наталия Тена идва в България по време на Aniventure Comic Con!

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Феновете във Варна организираха първия Тримагически турнир в България

Кой е Девън Мъри в "Хари Потър" и къде може да се срещнете с него в България