Натали Макдоналд, която стигна до Хогуортс

Вероятно много хора четат главата "Тримагическият турнир", която днес препрочитаме по плана на клуб Daily Potter и подминават името на Натали Макдоналд, без да знаят, че тук се крие една от най-трогателните истории около "Хари Потър".

"— Надявам се и тазгодишното попълнение на „Грифиндор“ да е на ниво — отбеляза Почтибезглавия Ник, докато аплодираше първокурсничката Натали Макдоналд, която сядаше на масата на „Грифиндор“."

През 1999-а година Натали Макдоналд е била едно 9-годишно момиче, болно от левкемия. По това време са излезли само първите три части от поредицата, но Натали вече е била почитателка на Джоан Роулинг.
По молба на дъщеря си, майката на Натали пише писмо до Джоан Роулинг, в което я моли да разкрие на дъщеря ѝ, която няма да доживее да го прочете сама, какво ще стане в историята.
Когато научава, Роулинг се трогва много и се свързва със семейството на Натали, но се оказва, че писмото се е забавило твърде много и малкото момиче е починало.

За да почете паметта на малката си фенка, Роулинг прави Натали Макдоналд ученичка в Хогуортс, разпределена в Грифиндор - любим дом на истинската Натали. По този начин, макар и ненавършила 11 години, Натали отиде в Хогуортс и завинаги ще остане част от "Хари Потър". 

Коментари