Онория - лелята на Дъмбълдор, за която 60% не са чували но може би ще има важна роля

Тазседмичното Понеделнишко препитване на Радина Рейвънклоу се оказа доста лесно (нямам търпение да видите следващото)  и като цяло няма много неща, които да обяснявам, но тези въпроси, които объркахте, ги объркахте както си трябва. :)

Един от най-трудните въпроси се оказа за лелята на Дъмбълдор. Само 40% се сетиха, че нейното име е Онория. Ако щете вярвайте, тя не се споменава в Потърмор, а може да намерите името ѝ в официалните книги. Дъмълдор я споменава в бележките си към "Приказките на барда Бийдъл".

Това, което е по-интересно е, че леля Онория може би ще изиграе (или по-точно вече е изиграла) важна роля в поредицата "Фантастични животни".


Много фенове са на мнение, че именно тя е жената, която пътуваше на кораба с бебето Аврелий Дъмбълдор, когато малката Лита Лестранж го смени с бебето Корвус. При потъването на кораба тя и Корвус се удавиха, или поне така изглежда от това, което видяхме досега.


Любопитно е, че Дъмбълдор никога не споменава дали леля му е сестра на баща му или на майка му. Ако е сестра на Кендра (майката на Албус Дъмбълдор), която на външен вид прилича на индианка, е много възможно да е повела бебето при роднините си в Новия свят.


Джоан Роулинг ни обеща, че следващият филм ще ни даде повече информация за семейството на Дъмбълдор и разкри, че част от действието във филма ще се развива в Южна Америка, така че вероятно във "Фантастични животни 3" ще разберем коя е била мистериозната жена на кораба. Лошото е, че проблемите около филма и пандемията от COVID-19 забавиха продукцията и вече никой не може да прогнозира кога ще гледаме третата част.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Коя е Хелън Маккори от филмите за Хари Потър

Героите в "Хари Потър" ще са главният фокус на срещите на клуба тази година

Разделят ли се Луциус и Нарциса след войната

Хърмаяни и Драко - защо хората виждат нещо там