Онория - лелята на Дъмбълдор, за която 60% не са чували но може би ще има важна роля

Тазседмичното Понеделнишко препитване на Радина Рейвънклоу се оказа доста лесно (нямам търпение да видите следващото)  и като цяло няма много неща, които да обяснявам, но тези въпроси, които объркахте, ги объркахте както си трябва. :)

Един от най-трудните въпроси се оказа за лелята на Дъмбълдор. Само 40% се сетиха, че нейното име е Онория. Ако щете вярвайте, тя не се споменава в Потърмор, а може да намерите името ѝ в официалните книги. Дъмълдор я споменава в бележките си към "Приказките на барда Бийдъл".

Това, което е по-интересно е, че леля Онория може би ще изиграе (или по-точно вече е изиграла) важна роля в поредицата "Фантастични животни".


Много фенове са на мнение, че именно тя е жената, която пътуваше на кораба с бебето Аврелий Дъмбълдор, когато малката Лита Лестранж го смени с бебето Корвус. При потъването на кораба тя и Корвус се удавиха, или поне така изглежда от това, което видяхме досега.


Любопитно е, че Дъмбълдор никога не споменава дали леля му е сестра на баща му или на майка му. Ако е сестра на Кендра (майката на Албус Дъмбълдор), която на външен вид прилича на индианка, е много възможно да е повела бебето при роднините си в Новия свят.


Джоан Роулинг ни обеща, че следващият филм ще ни даде повече информация за семейството на Дъмбълдор и разкри, че част от действието във филма ще се развива в Южна Америка, така че вероятно във "Фантастични животни 3" ще разберем коя е била мистериозната жена на кораба. Лошото е, че проблемите около филма и пандемията от COVID-19 забавиха продукцията и вече никой не може да прогнозира кога ще гледаме третата част.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Мистериите в Хари Потър: Любовта

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп

В помощ на Хари Потър - най-важните причини да успее