На коя дата се случва епилогът "19 години по-късно" (63% не знаят)

Първото Понеделнишко препитване, проведено от Радина Рейвънклоу, показа някои много големи пропуски в знанията на феновете, затова реших да ви припомня тези важни подробности от книгата. Първото припомняне е за последното, което четохме в "Хари Потър и Даровете на смъртта" - епилогът.


Един от въпросите, които Радина зададе, беше на коя дата се случват събитията от епилога, озаглавен "19 години по-късно". Само 37% от направилите теста бяха отговорили правилно!

Въпросните събития се случват на 1 септември 2017 г. Тогава Хари изпраща сина си Албус Сивиръс на училище. Лесно е да се сметне годината, ако знаете, че първата учебна година на Хари започва през 1991 г. От тук следва, че седмата щеше да започне през 1997 г., а Битката за "Хогуортс" е през май следващата година - 1998 г. И като прибавим изминалите 19 години, разбираме, че епилогът се случва през 2017 г.

40% от хората обаче смятат, че годината е 2016, защото знаят, че седмата книга започва през 1997 г., но не се сещат, че годината се е сменила. Всъщност в това няма нищо лошо, защото самата Джоан Роулинг обърка това и поздрави хората за "19 години по-късно" една година преди правилната дата, а след това се извини. Джоан Роулинг никога не се е гордяла особено с математическите си заложби.

Надявам се, че това ви беше полезно и ще запомните - Битката за "Хогуортс" беше на 2 май 1998 г, и 19 години по-късно е 2017 г.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

От какво се страхува Сириус Блек

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4

С какво Джеймс Потър е по-добър от Сивиръс Снейп

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Кой е първият змиеуст в историята

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8