Колко е възрастна Луна Лъвгуд (53% не знаят)

Един от въпросите, които зададе Радина Рейвънклоу в Понеделнишкото препитване, беше коя от ученичките Падма, Луна и Джини е в различен курс от останалите две. Въпрос, който не би трябвало да затрудни никого, но въпреки това само 47% са уцелили верния отговор.


Почти половината от хората, направили теста, смятат, че верният отговор е Джини. 45% са отговорили така. Всъщност обаче Джини и Луна са в един курс, а Падма, сестрата на Парвати, е една година по-голяма от тях и е в курса на Хари.

Опитах се да анализирам тези отговори и да разбера защо хората се бъркат толкова. В крайна сметка стигнах до заключението, че причината не е в това, че феновете не знаят колко е възрастна Джини (всички знаем, че е малката сестра на Рон), нито пък се чудят за Падма (сестра ѝ Парвати се споменава във всяка книга и е ясно, че е в курса на Хари, а от там можем да се сетим и за Падма). Явно хората не знаят колко е възрастна Луна.


Да, наистина Луна постоянно е с тях от петата книга нататък, но ако опитате да си припомните, ще се сетите, че тя беше представена на Хари и останалите петокурсници от Джини, с която са на една възраст. Тя е родена на 13 февруари през 1981 г.

Това беше последното припомняне за хронологията в "Хари Потър". За следващата седмица имаме нова тема и утре Радина Рейвънклоу ще ни изпита с поредното си Понеделнишко препитване, за да провери колко добре сме запознати с домовете на "Хогуортс".

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Професор Спраут - героинята, която понякога забравяме

Какво знаем за дименторите

4 причини никога да не ни омръзва да препрочитаме "Хари Потър"

Дейли Потър, или как веднъж решихме да препрочитаме "Хари Потър" и не спряхме 10 години

Екранизациите по "Хари Потър" - от най-лошата до най-добрата

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8

"Икабог" излиза и в България през ноември, а илюстрациите ще бъдат на български деца

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4