Колко е възрастна Луна Лъвгуд (53% не знаят)

Един от въпросите, които зададе Радина Рейвънклоу в Понеделнишкото препитване, беше коя от ученичките Падма, Луна и Джини е в различен курс от останалите две. Въпрос, който не би трябвало да затрудни никого, но въпреки това само 47% са уцелили верния отговор.


Почти половината от хората, направили теста, смятат, че верният отговор е Джини. 45% са отговорили така. Всъщност обаче Джини и Луна са в един курс, а Падма, сестрата на Парвати, е една година по-голяма от тях и е в курса на Хари.

Опитах се да анализирам тези отговори и да разбера защо хората се бъркат толкова. В крайна сметка стигнах до заключението, че причината не е в това, че феновете не знаят колко е възрастна Джини (всички знаем, че е малката сестра на Рон), нито пък се чудят за Падма (сестра ѝ Парвати се споменава във всяка книга и е ясно, че е в курса на Хари, а от там можем да се сетим и за Падма). Явно хората не знаят колко е възрастна Луна.


Да, наистина Луна постоянно е с тях от петата книга нататък, но ако опитате да си припомните, ще се сетите, че тя беше представена на Хари и останалите петокурсници от Джини, с която са на една възраст. Тя е родена на 13 февруари през 1981 г.

Това беше последното припомняне за хронологията в "Хари Потър". За следващата седмица имаме нова тема и утре Радина Рейвънклоу ще ни изпита с поредното си Понеделнишко препитване, за да провери колко добре сме запознати с домовете на "Хогуортс".

Коментари

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Понеделнишко препитване: Джоан Роулинг

Дж. К. Роулинг е "Хари Потър" и "Хари Потър" е Дж. К. Роулинг

Мъжът, от когото Джоан Роулинг избяга преди 27 години, днес живее на социални помощи

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Понеделнишко препитване: Хронологията в "Хари Потър"

Джоан Роулинг преди "Хари Потър"

Джоан Роулинг не е само "Хари Потър"

Мел - победителка от творческия турнир