Къде са живели семейство Дъмбълдор, преди да дойдат в Годрикс Холоу (70% не знаят)

Повечето фенове на "Хари Потър" не харесват много Рита Скийтър (и то не без основание), но ако бяхте чели по-внимателно нещата, които журналистката е писала, вероятно доста от вас щяха да се справят по-добре на последното Понеделнишко препитване на Радина Рейвънклоу. Едва 30% от направилите теста знаят, че преди да дойдат в Годрикс Холоу, семейство Дъмбълдор са живели в Моулд он дъ Уолд.


За последно семейството на Албус Дъмбълдор е било цяло именно в селото Моулд он дъ Уолд, което е едно от селата във Великобритания, където живеят най-много магьосници. В селото обаче живеят и мъгъли и една група мъгълски деца са станали свидетели на магия от малката Ариана Дъмбълдор. Децата поискали от малкото момиче да повтори магията и след като тя не е успела, са я нападнали.

Заради атаката Ариана вече не е искала никога отново да прави магии и по всяка вероятност е развила обскурус. Баща ѝ, Перцивал Дъмбълдор, е издирил мъгълчетата и ги е атакувал, заради което е бил пратен до края на живота си (поне доколкото знаем) в Азкабан.

Около Година по-късно Кендра Дъмбълдор, майката на Ариана, Албус и Абърфорт се мести в Годрикс Холоу, където остава до края на живота си.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Мистериите в Хари Потър: Любовта

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп

В помощ на Хари Потър - най-важните причини да успее