Ето за какво ще се разказва в следващия роман на Джоан Роулинг

Най-после имаме малко повече информация за петия роман от поредицата за Корморан Страйк, която Джоан Роулинг пише под псевдонима Робърт Галбрейт. Както вече знаехме, книгата ще се казва "Troubled Blood" и ще излезе на 15 септември, но сега получихме и допълнителна информация.


Основният случай, който ще разследва Страйк, е изчезване на жена преди повече от 40 години. Той ще приеме задачата и ще тръгне по следите, които включват, както ни се казва в описанието на книгата, карти Таро, сериен убиец психопат, и свидетели, на които не може да се има доверие. Така "те ще научат, че дори случаи на няколко десетилетия, могат да се окажат смъртоносни".


Другото, което научаваме от информацията за книгата е, че бизнесът на Страйк и Робин върви добре, в което няма нищо изненадващо, след като частният детектив разреши няколко много важни случая с известни личности.

На Робин обаче не ѝ е лесно, защото заедно със служебните си задължения, трябва да се занимава и с тежкия си развод и нежеланото мъжко внимание.


Историята обещава да е много заплетена (всички фенове на поредицата разчитат на това) и книгата изобщо няма да е кратичка - 944 страници на английски. Това значи, че е по-голяма дори от предишната, но авторката успя да я напише по-бързо, защото не ѝ се налагаше да се занимава със сценария на "Фантастични животни", а досадният рояк транс активисти я нападна след като книгата вече беше завършена.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Мистериите в Хари Потър: Любовта