12 особености на Хари Потър семейството

През 2016 година с Радина Рейвънклоу станахме семейство, но още от преди това животът ни се въртеше около книгите за Хари Потър. За да отбележа днешната дата, искам да споделя с вас 12 особености на нашия семеен живот, които ни отличават от мъгълските семейства.

1. Имахме Хари Потър сватба

Докато другите семейства се венчават в църкви и брадати типове им слагат и махат някакви корони и свещи, ние решихме да дадем клетвите си пред една друга сила, която и двамата почитаме и в която вярваме - "Хари Потър".
Клетвата

Нашата сватбена клетва беше направена по подобие на Нерушимата клетва от "Хари Потър и нечистокръвния принц". Скрепител ни стана Ел, една от основателките на препрочитателския клуб Daily Potter, която с магическата си пръчка създаде вълшебното обвързване, което е в сила и до днес.

2. Вдигнах булката с магия

Всички много се притесняваха, че какъвто съм слаб няма да мога да вдигна булката, но те бяха забравили, че съм магьосник и силата ми не е само в мускулите.
Уингардиум Левиоза

3. Имаме близо 100 тома Хари Потър

След сватбата обединихме колекциите си с различни издания на Хари Потър и с по няколко комплекта (един за красота, един за четене вкъщи, един за четене по срещи и т.н.), както и много издания на различни езици и се оказа, че имаме близо 100 тома книги за Хари Потър.
Разопаковане на колекцията

4. Редовно препрочитаме Хари Потър

И двамата много обичаме да четем, но това не ни пречи редовно да се връщаме към любимата си поредица и да я препрочитаме. Сигурен съм, че и други двойки четат едни и същи книги, но особеното при нас е, че четем заедно и на глас.
Трябва да прочетем всички издания, за да проверим дали има разлики

5. Правим Хари Потър маратони

Понякога гледаме и филмите за Хари Потър, макар и да не ги харесваме толкова, колкото книгите. Обикновено си правим двудневен маратон, поръчваме си пица и с часове не ставаме от вълшебния диван пред телевизора.
Филмът е друг, но обстановката е същата

Много повече харесваме новата филмова поредица "Фантастични животни" и вероятно ще си правим маратони и с тези филми, когато излязат повече.

 6. Търсим Хари Потър където и да идем

Сватбеното ни пътешествие беше до Англия, където посетихме всички Хари Потър места, които можахме да намерим. Да откриеш нещо свързано с поредицата на Джоан Роулинг там не е никак трудно, но ние успяваме да намерим Хари Потър неща и фенове навсякъде по света.
Когато бяхме в Рим влязохме в кафе "9 и 3/4", а на Санторини се запознахме с група американски фенове, един от които имаше голяма татуировка със знака на Даровете на смъртта.
Отиваш да хапнеш след плажа и... Хари Потър фенове от другата страна на света

Освен това бяхме готови да обикаляме цяла Италия, за да намерим "Хари Потър и философският камък" с оригиналната италианска корица (но я намерихме във втората книжарница, в която влязохме).

7. Имаме си  магически пръчки

Един магьосник не може да си няма магическа пръчка и ние не сме изключение. Всъщност, имаме 7 магически пръчки, но само две са ни официални.
Пръчките, които ни избраха

Освен пръчките имаме много Хари Потър аксесоари, в една от стаите си имаме картина на Хогуортс, а над леглото в спалнята ни виси голям портрет на Сивиръс Снейп.

8. Сови навсякъде

Дървени, пластмасови. стъклени, метални - сови от всякакъв материал са разпръснати из дома ни. Имаме възглавнички със сови, възглавнички сови, чаши със сови, солници сови, поставки за ножове сови, чаршафи със сови, дрехи със сови, чанти със сови, дори изтривалката за обувки пред вратата ни е със сови, за радост на децата на съседите.
Дори пръчката на Радина е със сова

9. Никога не пропускаме Хари Потър събитие

Ако има събитие, свързано с Хари Потър, ние сме там. Аз поне не съм пропуснал тематично събитие от 2003 година, но Радина има пропуски в това отношение и сега се опитва да си навакса. Вече дори участваме в организацията на някои от тях.
Хари Потър среща при Трите трола

10. Празнуваме на Хари Потър датите

Има няколко важни за нас дати от магьосническата история, които помним и отбелязваме всяка година. Разбира се 31 юли (рождения ден на Джоан Роулинг), 31 октомври и 1 ноември (деня на Хари Потър, момчето, което оцеля), 9 януари (рождения ден на Сивиръс Снейп), 2 май (Битката за Хогуортс) и други.
31 декември - ЧРД на Лорд Волдемор

11. Ще си кръстим детето Хърмаяни

Вече сме избрали името Хърмаяни за още нероденото си дете, без значение дали ще е момиче или момче.
И на тези ще им дадат да гледат деца

Шегувам се, разбира се, но е ясно, че ако някога имаме деца, те ще бъдат отгледани с "Хари Потър" и с ценностите, на които книгата ни учи. Това ще е едно дете, за което източник на вдъхновение винаги ще бъде Джоан Роулинг и нещата, които е постигнала, въпреки трудностите в живота си.

12. Всички знаят, че сме фенове на Хари Потър

Всичките ни познати знаят колко много обичаме Джоан Роулинг и Хари Потър. Когато някой ни спомене съм сигурен, че първото, за което се сещат хората, е нашата Хари Потър мания.

Всъщност, не само познатите ни ни свърват с "Хари Потър", защото преди около година, когато се навършиха 20 години от публикуването на първата книга, у нас дойде екип на Нова телевизия, за да видят зрителите колко силна може да е любовта към книгата (или пък да покажат какви откачалки има по света).

Минаха две години, откакто силата на "Хари Потър" ни направи семейство. Ще видим къде ще ни отведе магията на Джоан Роулинг от тук насетне.

Коментари

  1. Много сте готини! :) Пожелавам ви много щастие и още много Потър-вдъхновение!
    Аз пък съм решила да превърна детската стая в във фентъзи (основно "Хари Потър" стая), като рисувам по тавана и стените и постепенно я обзаведа с подходящи за целта мебели и рисувани от мен картини.

    ОтговорИзтриване
  2. Бъдете здрави, бъдете мого щастливи и създавайте добро, красота и магия винаги и навсякъде около себе си. <3

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд