Клуб

През 2010 година част от българските фенове се обединиха в желанието си да познават по-добре света на Хари Потър и да споделят магията.
Вече повече от осем години препрочитателският клуб Daily Potter обединява най-верните фенове на Джоан Роулинг в България. Заедно прочетохме книгата 5 пъти и сме дискутирали теми от абсолютно всяка глава.
За всяко препрочитане си определяме план за препрочитане на "Хари Потър", така че всеки ден да можем да отделяме по малко време за книгата, а веднъж месечно се събираме, за да обсъдим това, което сме прочели.
Срещите се провеждат всеки месец в София и в Пловдив, а ако искате да станете част от нас може да се присъедините към групата във Facebook:

в 4 август 2017 г.

Попитахме няколко от най-верните фенове какво е за тях препрочитателският клуб и защо продължават да идват на срещите след толкова много години и толкова много препрочитания. Ето какво казаха те:

Истинските фенове
В Дейли Потър намерих приятели, които разбират и споделят любовта ми към Хари Потър и всичко свързано с тази вселена. Често ми се случва мъгълите да се подиграват и чудят на манията ми, но не и в Дейли Потър - тук аз съм приета и подкрепяна от едно общество на магьосници. Самата рутина - всяка първа неделя от месеца е посветена на магия и вълшебство - също много ми харесва и прави този ден специален. Чакам всяка среща с нетърпение и ми е криво и тъжно, когато ми се налага да пропускам.
Хриси Тонкс

Бягство от мъгълския свят
Идвам до София за Дейли Потър,защото е едно от малкото места където се чувствам наистина на мястото си.Срещите ми помагат да забравя проблемите от мъгълския живот и да си представя,че живея в един по-различен и интересен.Клубът ме е запознал с много от приятелите ми и затова винаги ще пази специално място в сърцето ми. Толкова специално, че си заслужава да се разкарам до София винаги, когато имам възможност
Ели, главен вълшебник на Daily Potter - Пловдив

Поддържане на магията
В Daily Potter се срещам с интелигентни хора със същите морални ценности, възпитани от "Хари Потър" - любов, приятелство, лоялност, честност, смелост. Тук всички разбират страстта ми и така поддържаме магията жива.
Радина Рейвънклоу

Споделяне магията с новите читатели
Откакто се запалих по магическата поредица на Роулинг, мечтая да правя нещо, с което да участвам в този вълшебен свят. Доста късно във времето открих Дейли Потър и бях искрено щастлива, че мога да получа възможност да организирам читателски срещи и други Хари Потър събития. Защото магията от тези книги не се съдържа само в заклинания и чудновати отвари, а в това, че авторката ни показа нови пътища. Пътят да пребориш мрака в себе си, пътят да обичаш, да се надяваш и да споделяш, пътят на въображението и съпреживяването – те са вътре в нас. И „Хогуортс“ отвори врати за всеки един, който даде воля на фантазията си. Това ме мотивира на първо място да организирам събития, свързани с любимите ми книги. Но ще спомена и друго – тази книга е тъй ценна за децата. Аз съм учител. Това е моя професия и мисия в живота. Затова правя събития за деца, споделям с тях книгите и им помагам да достигнат тези пътища. Радвам се, че имам тази възможност и съм благодарна на клуба за доверието, което ми гласува.
Дора, главен вълшебник на Daily Potter - Варна

Точното място за феновете
"Хари Потър" е важна част от живота ми и когато идвам на срещите на Daily Potter и участвам в дискусии с останалите фенове, се чувствам съвсем на място.
Криси

Повторно преживяване на любими моменти
Всяка среща на клуба за мен е среща с магията на любовта и приятелството. Обичам да четем заедно. Отново и отново преживяваме любимите моменти от книгата, докато усещаме емоцията на другите, докато се смеем заедно или дори, когато проронваме сълза за любим герой. Обичам Дейли Потър.
Галя

Хари Потър шеги, които мъгълите не разбират
Ходя на срещите на дейли потър вече пет години с огромно удоволствие, защото е много яко като се събере група позитивни интелигентни хора, които обсъждат любимата си книга - Хари Потър, и я преоткриват всеки път заедно... а и другаде не вирее много специфичния хари потъровски хумор, от който имам нужда поне веднъж в месеца.
Калина

Различните гледни точки
Дейли потър за мен е мястото, където мога да се отпусна сред другите фенове и да дам ход на въображението си, замисляйки се върху всевъзможните "Ами ако..." въпроси, които изникват по време на дискусиите. На срещите всеки е добре дошъл и може да сподели мнението си и да чуе чуждата гледна точка и според мен това ги прави поне мъничко магически.
Фо

Споделената емоция
Неделя след обяд е може би най – мързеливото време от седмицата. Чудо трябва да се случи за да се накарам да изляза от вкъщи. И чудото се случва. По скоро магия. Магията, чрез която Дейли Потър отново и отново пресътворява магическия свят на Хари Потър. Да четеш заедно с още двайсетина фена и да споделяш емоцията, да разнищващ поредната теория или разпалено да спориш с другите за това, че именно твоята е вярната. Всеки път, на всяка среща се чувствам като Хари на кудичен мач!!!
Ел

Дискусиите
Лично мен (освен това, че се срещам с други големи фенове) ме мотивират дискусиите, които водим. Всеки има различен поглед върху това, което чете, или е запомнил различни факти, а дискусиите позволяват да се обменят тези неща, а дори може променят мнението ни към нещо от книгата!
Симона

Второ семейство
Започнах да ходя на Дейли Потър преди 6?(Хриси ще потвърди дали са толкова) години. Бях запленена от страстта по магията, която витаеше в клуба и разбрах, че искам да бъда част от това. 6 години по - късно, Дейли Потър е моето второ семейство.
Боряна

Причината на Методи
Идвам, защото нямам какво друго да правя.
Методи

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Ревю без спойлери за Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

Сцени от трейлърите, които няма да видите във филма

Какво е да живееш със слидеринец/рейвънклоувка

Защо загина Регулус Блек - грешка или съзнателно решение

Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд вече официално е по кината

4 опасения, които имам за новия филм

Защо пръчката на Дъмбълдор е различна от тази, която първоначално видяхме

В името на висшето благо - Гелърт Гриндълуолд

Кой е Албус Дъмбълдор от Фантастични животни

Защо ГриндЪЛУОЛД стана ГриндЕЛВАЛД