За семейството на Лили Евънс

Макар Лили Потър да е изключително важна за историята в "Хари Потър", малко се знае за семейството ѝ. Спасимир Игнатов ме попита: Какво знаем за родителите на Лили и знаем ли въобще нещо? Затова ще пробвам да обобщя всичко, което знаем за произхода на майката на Хари.

Къде е живяла

За някои от вас може да е изненада, но името на родния град на Лили се споменава в Хари Потър и философският камък. Докато бягат от неизвестния подател на писмата, които продължават да пристигат за Хари, семейство Дърсли се озовават в град Коукуърт и именно това е градът, в който са отрасли Лили и Петуния.

Не знаем какво е било финансовото им положение тогава, но със сигурност не са били сред най-бедните в града, защото Петуния гледаше пренебрежително Снейп заради грозните му дрехи и заради това, че живее в бедняшкия квартал Спинърс Енд.

Какво знаем за родителите ѝ

За съжаление - почти нищо.
Знаем само, че са били щастливи, когато са разбрали, че дъщеря им е вещица, макар самите те да са мъгъли.

Какво знаем за сестра ѝ

Петуния, сестрата на Лили, постепенно се е отчуждила от нея, заради магическите ѝ сили. Макар в началото да показва страх пред способностите на сестра си, по-късно Петуния започва да мечтае също да е вещица и дори пише до "Хогуортс" с молба да я приемат.

Огорчена, че не може да е част от света на магията, Петуния се омъжва за най-големия мъгъл на света - Върнън Дърсли и почти не общува със сестра си през следващите години, до смъртта на Лили.

Какво знаем за приятелите ѝ

Не знаем Лили да е имала никакви други приятели, освен Сивиръс Снейп, но като се има предвид колко е общителна и симпатична на останалите, вероятно е имала приятели в мъгълското училище, което е посещавала. Летните ваканции обаче са ѝ били запазени за общуване със Снейп и запознаване със света на магията.

Хари е виждал родителите на майка си

И за да не е съвсем излишна статията, ще припомня нещо, на което много хора може да не са обърнали внимание - Хари е виждал семейството на Лили.

В главата "Огледалото Еиналеж" Хари вижда родителите си и всичките си роднини. Сред тях забелязва "чифтове зелени очи като своите", а както знаем, очите са нещо, което е наследил от страната на майка си. Следователно сред хората в огледалото има членове не само на семейство Потър, но и на семейство Евънс.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

7 доказателства, че Хари Потър е идиот

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Кой е първият змиеуст в историята

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

От какво се страхува Сириус Блек