За семейството на Лили Евънс

Макар Лили Потър да е изключително важна за историята в "Хари Потър", малко се знае за семейството ѝ. Спасимир Игнатов ме попита: Какво знаем за родителите на Лили и знаем ли въобще нещо? Затова ще пробвам да обобщя всичко, което знаем за произхода на майката на Хари.

Къде е живяла

За някои от вас може да е изненада, но името на родния град на Лили се споменава в Хари Потър и философският камък. Докато бягат от неизвестния подател на писмата, които продължават да пристигат за Хари, семейство Дърсли се озовават в град Коукуърт и именно това е градът, в който са отрасли Лили и Петуния.

Не знаем какво е било финансовото им положение тогава, но със сигурност не са били сред най-бедните в града, защото Петуния гледаше пренебрежително Снейп заради грозните му дрехи и заради това, че живее в бедняшкия квартал Спинърс Енд.

Какво знаем за родителите ѝ

За съжаление - почти нищо.
Знаем само, че са били щастливи, когато са разбрали, че дъщеря им е вещица, макар самите те да са мъгъли.

Какво знаем за сестра ѝ

Петуния, сестрата на Лили, постепенно се е отчуждила от нея, заради магическите ѝ сили. Макар в началото да показва страх пред способностите на сестра си, по-късно Петуния започва да мечтае също да е вещица и дори пише до "Хогуортс" с молба да я приемат.

Огорчена, че не може да е част от света на магията, Петуния се омъжва за най-големия мъгъл на света - Върнън Дърсли и почти не общува със сестра си през следващите години, до смъртта на Лили.

Какво знаем за приятелите ѝ

Не знаем Лили да е имала никакви други приятели, освен Сивиръс Снейп, но като се има предвид колко е общителна и симпатична на останалите, вероятно е имала приятели в мъгълското училище, което е посещавала. Летните ваканции обаче са ѝ били запазени за общуване със Снейп и запознаване със света на магията.

Хари е виждал родителите на майка си

И за да не е съвсем излишна статията, ще припомня нещо, на което много хора може да не са обърнали внимание - Хари е виждал семейството на Лили.

В главата "Огледалото Еиналеж" Хари вижда родителите си и всичките си роднини. Сред тях забелязва "чифтове зелени очи като своите", а както знаем, очите са нещо, което е наследил от страната на майка си. Следователно сред хората в огледалото има членове не само на семейство Потър, но и на семейство Евънс.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд