Смъртта на Колин Крийви - една от най-трагичните в Хари Потър

Днес се навършват 20 години от Битката за Хогуортс - краят на войната, която стана причина за смъртта на много от най-любимите ни герои. И докато всички си спомнят първо за герои като Ремус Лупин и Фред Уизли, според мен една от най-шокиращите смърти в цялата поредица е тази на Колин Крийви.

Ще кажете, че Колин изобщо не е толкова важен образ - неговата роля беше само на комичен елемент. И съм съгласен с вас, но точно това прави смъртта му толкова шокираща.

За Колин Крийви нямаше цели страници описание на страданията на близките му, Хари не кръсти нито едно от децата си на негово име. Но фактът, че видяхме как Невил внася дребното му мъртвото му тяло в замъка, направи усещането за трагедията на войната много по-реално.

Защото Сириус, Лупин и Муди са войни, Фред беше обичан от огромното си семейство и от всички фенове, но мястото на Колин изобщо не беше на бойното поле. Той трябваше да напусне замъка с другите непълнолетни и да празнува с останалите края на войната. Представям си как щеше да преследва Хари навсякъде, за да го снима. Може би щеше да започне работа за "Пророчески вести".

Вместо това избра да се сражава и умря безславно. Един от многото.

Коментари

  1. За мен лично, като човек, който не се разделя с фотоапарата си и снима всякакви чудесии, точно Колин беше един от любимите ми образи ... За Хари може и да е бил дразнещ отначало, но не може да не обикнеш едно детенце с толкова чисто сърце <3 Смъртта му наистина беше потресаваща и може да се каже, че очаквах всеки друг да умре, но не и той. Дори да си призная в началото на Творческия турнир написах кратичка история за него преди да бъде вкаменен, но не я пратих, защото ми стана тъжно :D ....

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд