Съпругата на Драко Малфой - коя е Астория Грийнграс

Драко Малфой е един от любимите персонажи от Хари Потър на много фенове, но доста от тяхне знаят коя е съпругата на Драко. Благодаря на Vili Radzhova, която ме подсети за какво да пиша с въпроса си: Коя е съпругата на Драко?

Коя е Астория Грийнграс

В Pottermore Роулинг разкрива, че Драко се е оженил за чистокръвната вещица Астория Грийнграс. Нейното семейство е едно от тези, изброени в списъка на най-чистокръвните 28 рода на Великобритания.

Не знаем почти нищо за Астория, освен че е две години по-млада от Драко, но все пак в книгите за Хари Потър сме срещали фамилията Грийнграс - Дафни Грийнграс е на възрастта на триото и е била ученичка от Слидерин.

Защо Драко се жени за Астория, а не за Панси

В едно от интервютата си Роулинг обясни, че не е желаела да събира Драко с Панси Паркинсън, както са очаквали повечето фенове, защото е мразела Панси. Прототип на слидеринката и приятелка на Драко е било някакво момиче, което е тормозело Роулинг в училище.

Писателката мотивира избора на Драко с това, че съдбата на Астория е била много близка до неговата. И тя цял живот е била учена, че трябва да мрази мъгълите и мъгълокръвните, но е избрала да се отрече от предразсъдъците на семейството си.

Връзката на Астория с Драко създава напрежение между него и родителите му, които са разочаровани от Астория и не одобряват напълно брака им.

Астория Грийнграс във филмите

Астория е включена във финалната част на филма, която е по епилога на "Хари Потър и даровете на смъртта". Ролята е изпълнена от Джейд Оливия - тогавашната приятелка на актьора Том Фелтън.

Астория Грийнграс в "Хари Потър и прокълнатото дете"

Много информация за Астория имаме от пиесата на Джак Торн "Хари Потър и прокълнатото дете", от която научаваме за болестта на Астория и за смъртта ѝ през 2019 година.

Аз обаче не мога да приема пиесата за канон, затова слагам тази информация отделно, а не я съобщавам като факт.

Коментари

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Джоан Роулинг обяви заглавие и дата за следващата си книга!

Къде да идете в Нощта на книгите за Хари Потър в София и Варна

Кои са Джеймс и Оливър Фелпс от филмите по Хари Потър

Героите в "Хари Потър" ще са главният фокус на срещите на клуба тази година

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Официално видео от „Хари Потър и прокълнатото дете“ за пръв път

10 причини да не си губим времето с Хари Потър

Защо Хърмаяни и Хари Потър не се събраха накрая

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Мистериите в Хари Потър: Магическите пръчки