Краб и Гойл - каква беше ролята им в историята

Пиша това заради въпроса на Silviq Georgieva: Здравейте! Знаете ли някаква по- подробна информация за семействата на Краб и Гойл? Ако да, бихте ли я споделили.

За съжаление обаче информацията, която имаме за двамата "биячи" на Драко Малфой и за техните семейства е много оскъдна.

Родители смъртожадни

Със сигурност знаем, че родителите и на двамата са били смъртожадни и очевидно не са били сред любимците на Волдемор, защото когато идват при него след 13 годишното му отсъствие, той им заръчва да се представят по-добре. За съжаление не знаем в какво са се провалили първия път, но пък можем да предположим, че и те като синовете си не са били много умни.

Щом са сред смъртожадните, вероятно семействата на Краб и Гойл са били чистокръвни, но явно не достатъчно, че да бъдат включени в списъка на 28-те най-чистокръвни рода. Това ме кара да мисля, че са опитвали да изтъкнат чистокръвието си и затова са се сближавали с чистокръвните - родителите са били смъртожадни, а синовете им са се присламчили към Драко Малфой.

Еднакво глупави ли са Краб и Гойл

Най-вероятно не. В първата книга, когато трябва да си избере секундант, Драко преценява двамата и избира Краб.

В "Хари Потър и даровете на смъртта" именно Краб подпалва пъклоогъня в Нужната стая - магия, достатъчно силна, за да унищожи хоркрукс.
Това вероятно не значи, че младежът е бил силен или умен, защото очевидно най-сложната част е контролирането на опасния огън, а той се провали с тази задача и загина в пожара, който сам създаде, но взе пак ме кара да мисля, че е по-способен магьосник от Гойл.

Къде е Краб в последните филми

Може би сте забелязали, че Краб изчезва в последните филми по "Хари Потър". Причината са проблемите му с властта - през 2009 година актьорът е хванат с голямо количество канабис и е арестуван. Заради това ролята му във филмите е изрязана, вторият "бодигард" на Драко става Блейз Забини, а пъклоогънят е запален от Гойл, който загива вместо Краб.

Коментари

  1. Добро обобщение. :)
    Сега препрочитам книгите и не съм стифнала до там, ама мисля, че и единия от двамата влиза в отбора по Куидич на Слидерин в 5 или 6та книга, ако не се лъжа. Вероятно пак с връзки, но да, още един факт, че не са били бездарните.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

7 доказателства, че Хари Потър е идиот

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Кой е първият змиеуст в историята

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

От какво се страхува Сириус Блек