Можеше ли Драко Малфой да мине на страната на добрите

Имаше ли шанс Драко Малфой да промени позицията си във войната? Това се чуди Vili Radzhova: Имаше ли вероятност Драко да остане на страната на Хари?

Отговорът е - да.

Аз не харесвам Драко като човек, но е много любопитен като литературен персонаж, защото в "Хари Потър и нечистокръвния принц" имаме възможност да го наблюдаваме как е подложен на изпитание и как се проваля.

В тази книга Волдемор е наредил на Драко, най-новото попълнение сред смъртожадните, да убие Дъмбълдор, като при провал е заплашил да убие него и семейството му. Драко, който в началото приема мисията с голям ентусиазъм, в един момент осъзнава, че задачата е почти невъзможна и започва да се страхува за живота си.

В края на романа Драко застава лице в лице с Дъмбълдор и директорът започва да го убеждава да промени намеренията си. В края на тази глава, след като Дъмбълдор му обещава защита, Драко почти се е отказал от намеренията си, но точно в този момент идват смъртожадните и всичко се проваля.

Затова смятам, че ако Дъмбълдор бе получил повече време, щеше да убеди Драко да се откаже от мисията си. Не ми се вярва обаче да имаше шанс някога да видим Драко да се бори срещу Волдемор редом с Хари. По-скоро Дъмбълдор щеше да скрие него и семейството му и никога да не чуем за тях отново, поне до края на войната.

А в това положение войната можеше и да свърши различно, защото нямаше да имаме Нарциса Малфой, която да излъже Волдемор, нито Драко, заради когото да бъде изречена лъжата.

Коментари

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд