Един ден в света на Хари Потър - какво бих правил

Като всеки фен на Хари Потър, и аз съм мечтал да ида в света на магьосниците и да съм част от него. Благодаря на Petq Laskova, която отново ме върна в тази мечта, с въпроса си: Ако можехте да живеете един ден в света на Хари Потър и да учите в Хогуортс заедно с него и неговите съученици, какво бихте направили?

Един ден в света на магията

Един ден е твърде малко време, няма какво толкова да се направи, но ако мога да избирам, ще пожелая този един ден да е 1 септември, за да мога да имам най-пълноценно изживяване. Надявам се да мога да избирам и възрастта си там, защото ако ида сега, ще съм твърде стар, а ако ида какъвто съм бил по времето на Хари, ще съм още бебе.

Много рано сутринта ще отида на Диагин-али, за да си купя магическа пръчка. Любопитно ми е каква пръчка ще ме избере за свой господар.
Докато съм на магьосническата уличка, ще опитам да разгледам всичко, което има там - всички магазинчета и заведения, книжарницата, банката, дори магазинчето за непотребни вещи, в което веднъж влезе Пърси.

В 11 часа ще ида на Кингс Крос, ще намеря перон 9 и 3/4 и ще се кача на експрес "Хогуортс". като ще обиколя всички вагони по няколко пъти, за да надничам през прозорците и да видя колкото се може повече магьосници. Знам, че звучи доста зловещо така да шпионирам, но какво пък - и без това ще съм там само ден.

С нетърпение ще очаквам пътуването с лодките, защото гледката на Хогуортс за пръв път ще бъде нещо впечатляващо. С жена ми Радина Рейвънклоу сме обсъждали защо първокурсниците отиват с лодки и решихме, че целта е именно да се направи максимално впечатление на новите ученици - вероятно от езерото се разкрива най-впечатляващата гледка към замъка.

След дългия изморителен ден, пиршеството в голямата зала ще ми дойде добре, но ще бъде и пиршество за очите, защото ще видя всички ученици от "Хогуортс" и всички учители на едно място.

С най-малко нетърпение очаквам разпределителната церемония, защото шапката няма с какво да ме изненада. Няма никакво съмнение, че веднага ще бъда разпределен в Слидерин - най-добрият от четирите дома.

Накрая ще сляза в подземието с моите съученици и тук очаквам първото разочарование, защото ще е нощ и няма да видя слънчевата светлина, която минава през езерото, за да влезе през прозорците на помещението. Но все пак ще надзърна през прозорците, с надеждата да видя как гигантската сепия се появява от подводния мрак.

Когато си легна в спалните помещения ще знам, че съм извлякъл най-доброто от единствения си ден в света на магията.

Хари Потър - за нас е истина

Когато бях начинаещ фен на историята, тази мечта беше особено силна и желаех да ида в "Хогуортс" повече от всичко друго. Днес обаче желанието ми не е толкова натрапчиво, защото открих, че има и други начини да избягаме от света на мъгълите, защото, както каза Снейп на Лили - за нас "Хогуортс" е истински.

Аз вече имам магическа пръчка и то не копие на някоя от пръчките във филма, а уникална и напълно моя, благодарение на MyWand. Пръчката ми е от ела, 28 см. със сърдечна нишка от змей.

Бил съм и на Диагон-али, надзъртал съм през прозорците на експрес "Хогуортс" и съм се разхождал из голямата зала, благодарение на страхотното изживяване, което предлага "The Making Of Harry Potter‎" - Хари Потър студиото близо до Лондон.

Освен това не ми е нужно да ходя в "Хогуортс", за да съм заобиколен от магьосници. Абсолютно всичките ми приятели, без да преувеличавам ни най-малко, са фенове на поредицата на Джоан Роулунг. В обкръжението ми има достатъчно слидеринци, рейвънклоувци, няколко грифиндореца и дори един хафълпафец, че да се почувствам като в света на магьосниците.

И все пак, въпреки всичко това, няма да отрека, че ако някой ми предложи да ида за ден в "Хогуортс", ще приема на мига.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Мистериите в Хари Потър: Любовта