Възможно ли беше приятелство между Хари и Драко

Драко и Хари - всички знаем, че не се обичат много, но какво щеше да стане, ако бяха приятели? Пиша тази публикация в отговор на въпроса на Ivo Draganov: Ако Хари се беше сприятелил с Драко, кой щеше да повлияе на другия и без него дали Рон щеше да види Хърмаяни в друга светлина, а не като многознайка?

Интересно е, че на срещата на препрочитаталския клуб, посветена на приятелството, дискутирахме точно този въпрос и в крайна сметка се обединихме около няколко общи мнения:

1. Хари и Драко можеха да станат приятели, но само ако Драко беше разбрал кой е Хари в магазина на мадам Молкин
Драко е чувал много за Хари и то не само лоши неща. Много от някогашните смъртожадни са смятали момчето за евентуален нов черен магьосник, около когото да се обединят.
Малкият Малфой обаче изпусна шанса си и когато потърси приятелството на Хари във влака, вече беше късно и нямаше никакъв шанс.

2. Хари можеше да е в Слидерин
Единствената причина Хари да не е в Слидерин е, че помоли шапката за това. А я помоли, защото Рон вече му беше наговорил лоши неща за дома.
Аз обаче мисля, че това щеше да е грешка, защото за мен Хари е абсолютен грифиндорец.

3. Ако бяха станали приятели, първоначално Драко щеше да командва, но после щяха да се скарат
Хари никога не е имал желание да бъде лидер, за разлика от Малфой, но именно затова се оказа толкова добър водач. Първоначално щеше да слуша всички съвети на новия си приятел, но в един момент щеше да осъзнае, че решенията на Драко са грешни и отношенията между тях щяха да се обтегнат.

4. Дъмбълдор щеше да се намеси
Има голяма вероятност една от евентуалните причините за скарването на Хари и Драко да е Дъмбълдор, защото още от първата годинка на момчето директорът на "Хогуортс" имаше план и приятелството му с децата на бивши смъртожадни би застрашило този план.

Отношението на Рон към Хърмаяни не беше тема, която засегнахме на срещата, затова ще споделя личното си мнение. А то е, че има три варианта:

Вариант 1: Рон да каже лошите си думи за Хърмаяни, тя да отиде да плаче в тоалетната, той да се сети за нея и да иде да я спаси от трола.

Вариант 2: Рон да не се сети, че Хърмаяни е в тоалетната и тролът да я убие.

Вариант 3 (любимият ми): Хърмаяни да е досаждала на Рон и Хари в книгата, защото е била влюбена в Хари, но тъй като в тази хипотетична ситуация Хари не е приятел на Рон, тя не е толкова досадна, той никога не казва лошите думи и тя никога не се среща с трола.
После двамата учат заедно седем години, влюбват се и се женят.

Общо взето искам да кажа, че Хари не изигра толкова важна роля в отношенията им.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд