Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

Тази седмица реших да пробвам нещо ново, което смятам да повтарям редовно, докато има интерес - обещах, че всеки въпрос, който ми бъде зададен в петък, ще получи отговор в блога.
Тази публикация е отговор на въпроса на Нина Македонска: Ще има ли филм за Хари Потър и Прокълнатото дете

През няколко дни се натъквам на фалшиви новини за предстоящ филм по пиесата, вдъхновена (частично) от "Хари Потър" - "Прокълнатото дете" и все се намира кой да се върже, но истината е, че ще минат доста години, преди тази "новина" да се превърне в реалност. И причините за това са две:

1. Създателите не искат


Един "нов филм за Хари Потър" ще донесе купища пари, което изглежда като добро основание да се направи. Работата е там, че "Прокълнатото дете" вече носи купища пари на създателите си и (за най-голям срам на феновете на "Хари Потър") на Джоан Роулинг.
Пиесата се играе с огромен успех в Лондон, от тази година ще започне и в Ню Йорк, а от догодина ще могат да я гледат и в Мелбърн, Австралия.
Един филм, който ще се появи и ще изчезне от киносалоните за няколко седмици, би донесъл по-бързи, но и по-малки в крайна сметка приходи.
Едва когато пиесата обиколи целия свят и интересът към нея започне да намалява, създателите ще позволят да бъде превърната във филм.

2. Феновете не искат


Говоря за феновете на "Хари Потър", разбира се, а не за феновете на "Прокълнатото дете".
И причината за това не са съмнителните качества на историята, нито това, че няма нищо общо с истинския "Хари Потър" или с героите от книгата (макар че тези съображения за важни за повечето от нас), а фактът, че трябва да видим нови актьори в любими роли.
И дори да приемем, че Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт се съгласят да участват, дори да приемем, че великолепни актьори като Маги Смит и Имелда Стонтън също ще се подлъжат, то никой не може да върне най-великия и най-важен член на актьорския състав - незаменимия Алън Рикман, който ни напусна преди две години.
А няма фен на "Хари Потър", който би желал да види ролята на Снейп поверена на друг актьор.

Следващия път, когато прочетете, че ще правят такъв филм, винаги потърсете по-достоверен източник на информация или направо питайте мен.

Коментари

 1. Ето ти едно предложение за снейп: https://dama.bg/uploaded/galleries/0c06230530298cee8dbdf9d870fe2c36.jpg

  ОтговорИзтриване
 2. А кога мислиш че ще излезе? Моля отговори! Много съм отчаян!

  ОтговорИзтриване
 3. Аз съм голяма фенка на Хари Потър и няма нужда да се сменят актьорите/актрисите

  ОтговорИзтриване
 4. Според мен все пак ще има филм, защото дори да го направят той няма да е като мюзикълът и пак ще има много хора, които ще отидат и на двете. Да не говорим, че тукощо видях в един сайт, че повече от половината билети са продадени и даже и да направят филма ще са на печалба.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Защо Ловът на хоркрукси е най-великата традиция на Daily Potter

Честит ден на Хари Потър!

Лов на хоркрукси във Варна!

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Мистериите в Хари Потър: Магическите пръчки

Носът на Волдемор, или защо най-силният магьосник е толкова грозен

Джоан Роулинг НЯМА да пише 4 нови книги за Хари Потър, не се подвеждайте

Можеше ли Невил да бъде Избрания

Кой е Девън Мъри в "Хари Потър" и къде може да се срещнете с него в България

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!