В кого всъщност е влюбена Хърмаяни?

За рождения ден на Хърмаяни реших да споделя една от теориите си, която останалите фенове най-много мразят - за това на кого всъщност принадлежи сърцето на Хърмаяни. Когато веднъж споделих теорията си в клуба, фенките на Рон и Хърмаяни ме изхвърлиха с ритници от книжарницата и три месеца не ми позволиха да се върна.

Теорията ми е проста - Хърмаяни обича Рон, но той е едва на второ място в сърцето ѝ. Тя се примирява с него, защото не може да е с истинската си любов - Хари Потър.

През цялата книга (повече в началото, преди да разбере, че няма шанс) Хърмаяни общува много повече с Хари Потър. Според мен когато влиза за пръв път в купето им е точно за да види Хари, за когото вече се е разнесла новината, че е във влака. Вероятно и Хърмаяни, като Джини, е влюбена в него без да го познава (все пак сама си казва, че е чела много за него). Иначе няма логика да търси жабата на Невил в купето, в което той току-що е бил. Явно само си е търсела повод да влезе.
По-късно във Философският камък го причака, за да го разубеди да не се дуелира с Малфой.
И така, през цялата книга наблюдаваме едно специално отношение към Хари, което го няма към Рон. В Нечистокръвния принц дори Дъмбълдор е убеден, че между Хари и Хърмаяни има нещо повече от приятелство, а Дъмбълдор рядко греши.

И всъщност единствената причина Хърмаяни да се оказва накрая със загубеняка Рон е, че Хари нито веднъж не изпитва към нея друго, освен любов като към сестра. Във филма малко се бяха заиграли с това, но в книгата Хари никога не забелязва, че тя е момиче (единственото нещо, в което Рон го изпреварва). И всичко това е само в полза на Рон Уизли, който, макар без съмнение да е най-незначителният Уизли, се оказва женен за една от най-страхотните вещици, живели някога. Браво, Рон!

Коментари

Анонимен каза…
най-сетне някой на моето мнение
Анонимен каза…
Не съм толкова против Рон, но и аз усетих интереса на Хърмаяни, докато четях книгите!
Анонимен каза…
И аз съм на същото мнение

Кой от разказите в творческия турнир харесахте най-много?