Фантастични животни 2 и сексуалната ориентация на Дъмбълдор

Дейвид Йейтс отговори на въпрос от фенове, касаещ степента, в която ще бъде засегната сексуалната ориентация на Дъмбълдор във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд".

Режисьорът каза, че темата ще бъде засегната частично, но няма да е основен фокус за личността на персонажа. Това разгневи част от феновете, които намират решението на създателите несправедливо спрямо гей общността.

Сигурно помните, че преди няколко години Роулинг разкри, че Дъмбълдор е хомосексуалист. Не знам обаче защо някой е решил, че тази подробност е толкова важна за героя и се изненадват, че авторката е решила да не отдава такова значение на факта в сценария си. Тя даде информацията година след написването на последния роман.

В произведенията си Роулинг винаги засяга реални проблеми, но изкривени през призмата на магията. Лесно е да намерим много реални проблеми от нашия свят в света на магьосниците, но превърнати в магически проблеми - например, известно е, че върколаците са метафора за СПИН, манията по чистокръвието символизира расизма и т.н.

На мен ми харесва подхода на Роулинг и съм щастлив, че не се поддава на въздействието на отделни групи от обществото, които си мислят, че техните проблеми са най-важни и дори единствени на света.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд