Може ли многоликовата отвара да имитира магически свойства

Многоликовата отвара дава на човек образа и гласа (не позволявайте на филмите да ви объркат!) на някой друг, но какви други свойства може да имитира отварата? Пиша тази публикация в отговор на въпроса на Dora Solakova: Честно казано винаги ми е било интересно предвид, че да си метаморфмаг е вродена дарба, какво би се случило, ако пийнеш многоликова отвара с косъм от човек метаморфмаг. Дали ще получиш и тази дарба, щом придобиеш вида му? Ами ако е легилимант като Куини или пък върколак?

Метаморфмаг
Никога не съм мислил по този въпрос, но е много логичен.
Моето предположение (то не се основава на никакви факти от книгата) е, че многоликовата отвара не може да копира магически характеристики, а само физически. Тоест, ако пиеш отвара от Нимфадора Тонкс, ще приемеш образа ѝ такъв, какъвто е бил, когато са ѝ откъснали косъма.
Също така, когато Волдемор подгони метлата на Лудоокия Муди, фалшивият Хари (Мъндънгус) не е усетил болка в белега си, както я усети истинският Хари.

Легилимант
За това вече съм сигурен - не можеш да станеш легилимант с многоликова отвара, дори горното ми предположение да е погрешно и да могат да се копират магически свойства.
Макар някои хора да са по-способни на легилимантика от други, това все пак е нещо, което трябва да се научи. Същото важи и за зоомаговете.

Върколак
Ако върколакът е в животинската си форма, отговорът е ясен - питай Хърмаяни какво стана, когато без да иска опита животинска трансформация.
Ако отварата е от върколак в човешката му форма, тогава вече зависи дали могат да се имитират магическите му характеристики. Ако могат, това е много интересна идея за фенфикшън - Грейбек прави огромно количество многоликова отвара от себе си, след това я дава на много невинни хора точно преди пълнолуние, те се превръщат в него и когато луната изгрее, започват да вилнеят във вълчата му форма (в животинската си форма върколаците не могат да се контролират, освен ако не ползват съхранителна отвара).

Коментари

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Герои от Хари Потър във Фантастични животни

Мистерията около съдбата на Лавендър Браун

Защо Волдемор не беше преследван като Гриндълуолд

Защо Снейп трябваше да убие Дъмбълдор

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Още за Нют във Фантастични животни 2 (СПОЙЛЕРИ!)

Защо Джини е най-подходящата жена за Хари Потър

Подробности за Престъпленията на Гринделвалд (СПОЙЛЕРИ!)