Може ли многоликовата отвара да имитира магически свойства

Многоликовата отвара дава на човек образа и гласа (не позволявайте на филмите да ви объркат!) на някой друг, но какви други свойства може да имитира отварата? Пиша тази публикация в отговор на въпроса на Dora Solakova: Честно казано винаги ми е било интересно предвид, че да си метаморфмаг е вродена дарба, какво би се случило, ако пийнеш многоликова отвара с косъм от човек метаморфмаг. Дали ще получиш и тази дарба, щом придобиеш вида му? Ами ако е легилимант като Куини или пък върколак?

Метаморфмаг
Никога не съм мислил по този въпрос, но е много логичен.
Моето предположение (то не се основава на никакви факти от книгата) е, че многоликовата отвара не може да копира магически характеристики, а само физически. Тоест, ако пиеш отвара от Нимфадора Тонкс, ще приемеш образа ѝ такъв, какъвто е бил, когато са ѝ откъснали косъма.
Също така, когато Волдемор подгони метлата на Лудоокия Муди, фалшивият Хари (Мъндънгус) не е усетил болка в белега си, както я усети истинският Хари.

Легилимант
За това вече съм сигурен - не можеш да станеш легилимант с многоликова отвара, дори горното ми предположение да е погрешно и да могат да се копират магически свойства.
Макар някои хора да са по-способни на легилимантика от други, това все пак е нещо, което трябва да се научи. Същото важи и за зоомаговете.

Върколак
Ако върколакът е в животинската си форма, отговорът е ясен - питай Хърмаяни какво стана, когато без да иска опита животинска трансформация.
Ако отварата е от върколак в човешката му форма, тогава вече зависи дали могат да се имитират магическите му характеристики. Ако могат, това е много интересна идея за фенфикшън - Грейбек прави огромно количество многоликова отвара от себе си, след това я дава на много невинни хора точно преди пълнолуние, те се превръщат в него и когато луната изгрее, започват да вилнеят във вълчата му форма (в животинската си форма върколаците не могат да се контролират, освен ако не ползват съхранителна отвара).

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Долорес Ъмбридж - 7 неща, които (може би) не знаете

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Защо Волдемор уби Снейп с Наджини

Понеделнишко препитване: Хронологията в "Хари Потър"

5 предимства да бъдеш от дом Хафълпаф

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 6

12 особености на Хари Потър семейството